Hoe hierdie prokureur regsdienste verskaf aan diegene in nood

Kollig op Adrian Tirtanadi

Adrian Tirtanadi.

Adrian Tirtanadi, gebore en opgevoed in Washington DC, het die waarde van harde werk en deernis van sy pa, 'n argitek en sy ma, 'n verpleegster, geleer. Adrian het sy baccalaureusstudente in die politieke wetenskap van die Universiteit van Maryland College Park ontvang, wat Summa Cum Laude gradueer.

Na die gradeplegtigheid het hy as 'n projekadministrateur vir Port Towns Community Development Corporation gewerk en 'n ekonomiese ontwikkelingshulpbron-sentrum ontwikkel.

Gedurende hierdie tyd het Adrian die idee gekry om gemeenskapsontwikkeling en regsdienste vir die armes te integreer.

Hy het toegewyd geword om hierdie idee in werklikheid te maak en oor die land te beweeg om die Universiteit van San Francisco, die Skool vir Regsgeleerdheid, by te woon. Na afloop van die kroeg het Adrian op 7 Januarie 2013 Bayview Hunters Point Community Legal gestig. Vanaf Mei 2015 het BHPCL 400 sake gesluit wat Bayview Hunters Point se mees kwesbare inwoners bedien. Hier is 'n blik op Adrian en die werk wat hy doen.

1. Wat wou jy wees as jy 'n kind was?

Nadat ek in die agtste klas stukke van die ensiklopedie gelees het, het ek geleer hoe armoede oor die ontwikkelende wêreld heers en gemarginaliseerde gemeenskappe in die Verenigde State. Ek was jonk en onervare, maar ek het belowe om sedertdien armoede te beveg. Dit was so vroeg in my lewe toe ek besluit het om na San Francisco te gaan en 'n prokureur te word.

Eerstens het ek egter stelselmatige politieke en ekonomiese teorieë gedurende my tyd as 'n ondergraadse studie aan die Universiteit van Maryland, College Park, bestudeer. Ek wou die strukture bestudeer wat armoede verduur, sodat ek dan realistiese oplossings vir die probleem kon ontwerp. Ek het selfs 'n raamwerk vir 'n nuwe en meer inklusiewe Grondwet van die Verenigde State geskryf, wat deur die universiteit gepubliseer is.

2. Wat was jou heel eerste werk?

Voordat ek regskool begin het, het ek besluit om werkervaring op die gebied van gemeenskapsekonomiese ontwikkeling te kry, wat ek gedink het as 'n toepaslike manier om armoede te beveg. Ek het elke niewinsorganisasie met "gemeenskapsontwikkeling" in sy naam of beskrywing binne 'n radius van 60 myl van my huis in DC gegaan. Ek het na elkeen van hierdie plekke gegaan - koud en sonder 'n resumé - en is gehuur deur Port Towns Community Development Corporation. Gedurende my tyd as Projekadministrateur het ek 'n muurprogram, 'n besigheidsontwikkelingsprogram, 'n webwerf gebou en 'n rekening geskryf wat uiteindelik 'n wet geword het. Ek het egter besluit om Port-dorpe te verlaat, sodat ek my impak kan verbreed en 'n ander - dalk meer effektiewe - plek vind om ekonomiese ongelykheid te beveg.

3. Wat het jy gedink jy sal doen as jy regskool begin het? Hoe is dit wat jy nou doen, dieselfde / anders?

Toe ek uit Port Towns weg is, het ek al geweet wat ek volgende gaan doen. Ek was besig om 'n universele toegangs sentrum vir regsverteenwoordiging te skep vir die inwoners van een van die armste woonbuurte in San Francisco. Trouens, ek het die hele sakeplan geskryf voordat ek by die regskool aansoek gedoen het. Na drie jaar aan die Universiteit van San Francisco se Skool vir Regsgeleerdheid het ek soos beplan: Ek het Bayview Hunters Point Community Legal, die eerste niewinsorganisasie in die land, gestig om die regsverteenwoordiging vir almal wat in 'n enkele omgewing woon, te waarborg.

Dus, om die vraag te beantwoord, doen ek presies wat ek verwag het om te doen.

4. In twee sinne, hoe gaan dit vandag met jou loopbaan?

Ek is 'n nie-winsgewende uitvoerende beampte by 'n regshulporganisasie.

5. Wat is 'n tipiese dag vir jou?

Daar is geen tipiese dae nie! Sommige dae ontmoet ek met donateurs en vrywilligers, en werk met my personeel hersien. Ander dae help ek die personeel om probleme op te los, ons databasis te bou en regsnavorsing te doen. Intussen kontak ek egter altyd kliënte, reageer op griewe, voer onderhoude, en ontwerp grafika. Elke dag is 'n nuwe dag!

6. Wat lees jy tans?

Ek het pas 'n boek oor die geskiedenis van Venesië voltooi. So interessant! Ek begin nou 'n nuwe een oor die sosiale geskiedenis van Griekeland en Rome. Ek leer baie oor die rol van vroue, slawe en armes tydens die antieke Romeinse en Griekse ryke.

7. Wat is een raad wat u vir u jonger self of 'n persoon sal gee?

As jy van belang is vir openbare belang, moet jy besef hoe min befondsing daar is. As gevolg hiervan, nie-winsgewende organisasies het nie die vermoë om almal te akkommodeer wat met openbare belang wil werk nie, wat die veld uiters mededingend maak. Jy moet werklik vasberade en gefokus wees om die doelwit te bereik. Dit is ontstellend, maar slegs 20% van die behoefte aan openbare belang word bevredig, en tog kan prokureurs wat hierdie soort beroep wil volg nie werk kry nie.