Die mees verleentheid van werkonderhoude

9 Onhandige Job Interview Stories

Sommige mense is geneig tot ongemaklike ontmoetings of verleentheid foute; Vir ander, gebeur hierdie onverbeterlike oomblikke op presies die verkeerde tyd - 'n werksonderhoud ingesluit.

Ons het almal 'n regverdige deel van blunders gehad, en soms nadat 'n werksonderhoud baie verskriklik verkeerd gegaan het, is alles wat jy regtig kan doen, op jouself lekker en die les geleer. En soos Eleanor Roosevelt eens gesê het: "Leer uit die foute van ander.

Jy kan nie lank genoeg lewe om hulle almal self te maak nie. "

Mees verleentheid Interviewverhale

Hier is 'n samestelling van 'n paar van die verleentheid van werkonderhoudsmomente waaroor ek gehoor het. Hopelik sal jy die les kan toepas op jou eie onderhoudvoorbereiding, en dalk selfs 'n lag as 'n komiese verligting van jou eie werksoek.

Kerswinkel Keulen: Ek het een van my broers se broers se raad gevra om 'n werk te kry. Hy was baie gelukkig, en ten spyte van die swaar werkkompetisie het hy drie ordentlike aanbiedings gehad. Hy het gesê sy 'geheime kontak' was dat hy altyd 'n harde kopie van sy werkaanvraag gestuur het, met 'n spuit van duur cologne gespot.

Toe ek aansoek gedoen het vir my eerste werk, het ek dieselfde ding gedoen. Ek het 'n paar dae teruggekeer, 'n onderhoud geskeduleer, en het in my kologne gegaan en gedink sy geheim het gewerk.

Wel, ek was gelukkig om aansoek te doen vir 'n maatskappy met 'n laid back office kultuur.

Hulle het almal geskerts dat die aansoek sterk van 'n 'winkelsentrum kerswinkel' gejaag het en dat dit die hele kantoor gestamp het. ' Gelukkig was hulle beïndruk met my werkservaring en het hulle my gehuur, maar nou weet ek dat my vriend se geheim nie werk nie!

Altyd Klop Eerste: Ek het te veel koppies koffie gehad en moes die badkamer regtig gebruik voordat my afspraak begin het.

Ek het van my kar af gehardloop en het my belt reeds begin onttrek toe ek in die unisex-enkel-stalletjie-badkamer gesleep het.

Klaarblyklik het ek nie die vrou binne geskreeu gehoor nie, 'n sekonde! ' toe ek die deur oopmaak, want ek het gehardloop net soos sy haar romp voor die wasbak vasmaak. Ek het reg in haar gesmoor, verskoning gevra en uitgehardloop. Ek was so skaam dat ek gehardloop het om nog 'n badkamer in die gebou te kry. Toe dit tyd was vir my onderhoud, is ek na 'n hoekkantoor gerig en raai wat my interviewer geword het - die vrou wat ek in die badkamer binnegegaan het!

Double Checking Aanhegsels: Ek was in 'n haas om aansoek te doen vir 'n Londense internskapsprogram, aangesien ek besef het die dag dat ek die program aanlyn gevind het, was die dag waarop die aansoek verskuldig was. Die sperdatum was middernag, en daardie dag het ek klas gehad tot nege. Dit was tienuur toe ek by die huis kom en die tyd het gevlieg terwyl ek geknou het om my CV, voorblad, aanbevelings en aansoekopstel bymekaar te kry.

Ek het al die materiaal vinnig op my e-pos aangeheg. Net soos ek geklik het, het ek besef ek het die verkeerde dokument vir my aansoekopstel aangeheg. In plaas van die "London Abroad Program Essay" het ek die joernaal wat ek in Microsoft Word aangehou het oor die semester wat ek die vorige jaar in Londen bestudeer het, wat 'n soortgelyke titel gehad het.

Ek het probeer om 'n ander opstel te stuur waarin ek verduidelik hoe my ervaring my werklik 'n beter kandidaat vir die werk gemaak het, aangesien ek bekend was met Londen se kultuur en die stad geweet het, maar die tydskrif was nie 100% veilig vir werk nie, aangesien dit alle dele gekronk het van my tyd daar, van my besoek aan die Buckingham-paleis na aandete by die kroeg. Ek het nog nooit van die program gehoor nie.

Donke teen Olifante: Ek het 'n werklike stoot van 'n onderhoudvoerder gehad wat gebuig het om te probeer ontsyfer watter politieke party ek behoort. Alhoewel die politiek heeltemal irrelevant was vir hierdie maatskappy, was dit die maand voor die presidensiële verkiesing, so ek dink hy is net regtig daaroor geskiet.

Eerstens het hy gevra: 'As jy 'n dier was, sou jy 'n donkie of 'n olifant wees?' Ek het gesê dat ek ook nie sou wees nie, en voordat ek kon dink aan watter dier ek sou wees - 'n vreemde onderhoudsvraag, weet ek - hy het onderbreek, 'So as ek na die aandete in jou woonkamer ingaan, watter kanaal sal jy hê?

Fox of MSNBC? '

Weereens het ek ook nie gesê dat ek my tong byt nie, ten spyte van die feit dat ek sterk politieke oortuigings het en eintlik sterk aangeval het vir sekere kandidate. Hy het my voortgesit, en ek het probeer om neutraal te bly, maar toe het hy oor die verkiesing begin rantel, en uiteindelik het dit 'n volwaardige politieke stryd geword. Ek het uiteindelik opgetree en natuurlik het ek nie gehuur nie.

Moenie die Memory Lane afloop nie: Dis 'n klein wêreld wat hulle sê, en tydens 'n onlangse werksonderhoud het my onderhoudvoerder en ek uitgepluis dat ons na dieselfde kollege gegaan het, in 'n klein dorpie aan die ooskus. My man is in daardie dorp gebore en daar woon 'n hele lewe, waar is ons ontmoet.

Alhoewel die onderhoudvoerder omtrent vier jaar ouer as ek was, het ons nog baie dieselfde mense geken. Toe ons die verlede begin haas het, het ek tot 'n afskuwelike besef gekom - sy was die suster van die vrou wat my man op 'n baie vroeë ouderdom getroud was en toe geskei het om my weg te beweeg toe ek 'n werk in Los Angeles gehad het. Dit was 'n baie morsige optrede en sy het nie twee en twee saam gesit totdat ons die verlede begin bespreek het nie, want ek het nie my naam verander toe ons getroud was ter wille van my loopbaan nie.

Sodra sy die verbinding uitgevind het, kon ek sê sy het probeer om beleefd te bly, maar dit het net nie gewerk nie. Sy het die onderhoud afgedank en ek het nooit weer van die maatskappy gehoor nie.

Sosiale uur by Starbucks: Ek het pas teruggekom van 'n verlengde lente breek. Ek het een semester vroeg in die kollege begin en twee maande in Ibiza, Spanje, spandeer - en het 'n laaste minuut onderhoud vir 'n somergenootskap gereël net twee dae na aankoms. terug in die state.

Ek het die fout gemaak om die onderhoud by 'n Starbucks op my universiteitskampus te skeduleer en het verskeie gevalle van ongeluk gehad. Een van my onderhouders was 'n jong man wat gelyk het dat hy my 'bro' kon gewees het eerder as 'n potensiële werkgewer; twee, dit was finaal tyd sodat almal in die koffiewinkel studeer en op soek was na 'n afleiding. Die onderhoud is verskeie kere onderbreek deur my vriende wat my nader, en vra my toe ek by die State tuis gekom het en kommentaar lewer op die foto's wat ek op Facebook geplaas het.

Na die derde onderbreking het ek aan my vriend vertel dat ek in 'n onderhoud was en om ander te laat weet dat ek later sou inval. Teen daardie tyd is die skade gedoen. Ek het nie die werk gekry nie.

Dit is 5 uur oornag. Ek het 'n baie belangrike opvolgonderhoud gehad op 'n Vrydagoggend, maar ek het meedoënloos voorberei, die eerste keer 'n goeie telefoononderhoud gehad en was redelik seker oor hoe die onderhoud sou uitkom.

Aangesien ek op die Subway moes spring en na die onderhoud na my deeltydse werk moes jaag, het ek besluit om by die drankwinkel te stop voor die onderhoud om voor te berei vir wat ek gedink het, sou 'n viering wees. Ek het 'n bottel vodka by 'n hoekwinkel gekoop en toe begin stap na die kantoorgebou. My senuwees was aan die groei en ek het gedink dit sal nie seergemaak as ek een skoot gedoen het net om die rand af te vat nie. Dus, ek het 'n sluk geneem en toe die bottel in my aktetas gesit.

Nadat ons die hande geskud het, het die onderhoudvoerder die lug begin snuif en gevra of ek gedrink het. Natuurlik het ek nee gesê, maar dan het ek vir myself gesmag hoe sterk die geur van Vodka was. Ek het haastig verduidelik ek het 'n bottel Vodka vir 'n vriend opgetel en in my aktetas gedra - asof dit die situasie beter gemaak het. Ek het nie 'n terugbel gekry nie.

Die belangrikheid van Puppy Sitters: Ek het onlangs 'n hond aangeneem wat regtig slegte skeidingsangs het as sy alleen in die huis gelos word. Ek het 'n werksonderhoud geskeduleer vir die laatmiddag en ten spyte daarvan om rond te vra, kon ek niemand vind om na haar te kyk vir die twee ure wat ek gedink het ek sou weg wees nie. Ek het uiteindelik haar by my geneem en haar in die motor laat staan ​​en toe my verloofde gereël om die motor met sy vrye sleutel te kry en haar na die park te neem totdat my onderhoud gedoen is.

Dit was 'n warm dag, maar ek het geweet dit sal 'n maksimum van tien of vyftien minute wees, sy sal alleen in die motor wees; Ek het ook al die vensters oopgeskeur. Wel, iemand van die maatskappy het gekom van 'n laat middagete en het my hond in die motor gesien. Sy het in die kantoor gehardloop, wat baie klein is, en begin rantel oor wat 'n afskuwelike mens hul hond in die motor sal verlaat tydens die weer soos hierdie en hoe sy die polisie gaan bel.

Ek het die rukkus gehoor wat sy geskep het van die kantoor waar ek gesit het en ek wou beslis nie hê die polisie het my aangespreek nie, so ek moes die onderhoud onderbreek en die situasie verduidelik, hoewel sy nie veel vir my verduideliking gee nie. Dit blyk dat die vrou eintlik een van toesighouers sou gewees het as ek gehuur het, maar ek het dit nie nodig gehad nie.

Ek het die werk verloor aan 'n plastiekvurk: My kamermaat en ek het 'n baie slegte gewoonte om ons skottelgoed te laat opkom, in die mate dat ons nooit skoon skottelgoed het nie en ons gereedskap word altyd vuil onder die wasbak begrawe. Om dit op te maak, het ek nog 'n baie slegte gewoonte ontwikkel: steel, of soos ek wil sê, 'leen', plastiekgereedskap uit plekke soos Starbucks, Metro, Chipotle ... jy kry die prentjie.

My onderhoud was in 'n korporatiewe kantoorgebou in my sakegebied, wat beteken dat daar baie restaurante in kitskos is waar werknemers middagete eet en koffie kry. Ek het baie vroeg vir my onderhoud aangekom en besluit om van die geleentheid gebruik te maak en sommige gereedskap vir die woonstel in te samel. Teen die tyd dat ek vir my onderhoud ingegaan het, het ek handjievol gereedskap van ongeveer vyf verskillende plekke gegryp, wat beteken dat ek waarskynlik tussen 50 en 70 vurke, messe en lepels in my handsak gehad het.

Ek het vir die onderhoud gesit en op een punt het ek oor my sak geskop - en al die gereedskap het op die vloer uitgegooi. Ek het nie geweet wat om te sê nie, so ek het begin stotter, en al wat ek kon dink was: 'O, my kamermaat het my gevra om dit te kry.' Ek het nie die werk gekry nie.

Mees algemene onderhoudsfoute

Hier is 'n paar meer onderhoudsfoute wat kandidate vir indiensneming maak, insluitende om nie die tyd te maak om te voorberei nie - en nie 'n idee het oor jou voornemende werkgewer nie, die verkeerde manier aantrek, die verkeerde ding praat, te veel praat nie of nie genoeg praat nie.