Working Moms, Hier is hoe om te kry wat jy wil in 5 sinne

Word 'n kenner in die assertiewe tegniek genaamd die AEIOU-model

Toe ek 'n werkende ma van twee geword het, het ek die krag van selfgeldigheid ontdek. Voordat ek my assertiewe streep begin het, moes ek egter onthou waaraan ek geglo het (my waardes) en wat vir my belangrik was (my prioriteite).

Soms as jy 'n werkende ma word, sukkel jy met wat jou prioriteite is (dit was iets waaroor niemand my gewaarsku het nie). Dit is gewoonlik wanneer mamma skuld skuldig maak. Jy wil hê jou gesin moet eerste wees, maar soms kan dit nie die geval wees nie.

As werkende mammas gee ons aan soveel mense diens. Dit is maklik om te sien wat belangrik is vir ons en ons verloor entoesiasme om te vra vir wat ons wil hê.

Daar mag tye wees wanneer jy vas raak as jy probeer om vas te hou vir wat jy nodig het of wil hê. As dit gebeur, beveel ek aan om die AEIOU-model (Wisinski, 1993) aan te beveel vir 'n versoek wat teen jou waardes en prioriteite in stryd is om te kry wat jy op 'n assertiewe manier wil hê.

Na aanleiding van hierdie model gee u meer moed om te glo in wat u wil en nie die ander persoon / persone wat betrokke is, beledig nie. Om my te help verduidelik die AEIOU-model, laat ons sê dat jou baas jou gevra het om die nag van jou dogter se talentprogram laat op 'n voorstel te werk.

Hier is waarna die akroniem staan ​​en hoe jy hierdie skeduleringskonflik kan hanteer sonder om op te druk in vyf sinne.

A vir Erkenning van hul positiewe bedoelings

In u eerste sin gaan u erken dat die ander persoon positiewe bedoelings het.

Jou baas wil hê jou voorstel moet aanvaar word, reg? Jy kan dit wys deur die toon van jou reaksie te stel deur sy of haar versoek te respekteer.

"Ek weet die voorstel se sperdatum is oor 'n paar dae, so ek verstaan ​​hoekom jy my nodig het om laat te werk."

E vir Express hoe jy voel oor die versoek

In jou tweede sin sal jy uitdruk wat jy wil of hoe jy voel oor wat jy nodig het.

In hierdie geval wil jy jou gedagtes uitspreek oor jou prioriteit , jou dogter. Begin die sinne met 'n frase soos "Ek dink" of "Ek voel". Op hierdie manier plaas jy eienaarskap op wat jy nodig het en nie op iets wat hulle van jou vra nie.

"As ek voel as ek laat werk, sal ek my dogter se talentvertoning misloop."

Ek vir 'n ander plan identifiseer

Nou hier is jou kans! Identifiseer 'n alternatiewe plan of 'n voorstel wat u glo sal appelleer aan u en u bestuurder. Begin hierdie sin met 'n frase soos "Ek wil graag" en hou dit kort.

"Ek wil graag van die huis af inskakel na die vertoning om voort te gaan met die voorstel.".

O vir Oorsig jou plan

Jy's amper klaar! Deel dan die stappe wat u sal volg om u bestuurder te oortuig dat u voorgestelde plan dieselfde resultate sal lewer as wat sy of haar plan sou hê. Dit is 'n resolusie wat almal kan saamstem.

"Ek sal die aantekeninge waarop ons gepraat het, byvoeg, skryf dan meer oor x, y en z, en stuur dan die opgedateerde voorstel, sodat u dit die eerste ding kan hersien."

U vir begrip en oop bespreking

Laastens kry jy begrip. Jy bring terug in die ander persoon se perspektief, wys hulle hoe jou idees dieselfde probleem kan oplos en nooi hulle om daaroor te praat.

"In plaas van om die ekstra tyd te spandeer, kan ek eers my familie se behoeftes bevredig en daarna werk afhandel. Hoe klink dit vir jou? "

As jy bang is vir konfrontasie, moet jy gerus wees in die AEIOU-model. Dit help jou om jou vet versoek vroegtydig te beplan, sodat jy nie oor jou woorde struikel nie, sê 'n duisend keer of jy gee op wat jy regtig wil hê.

As jy wil oefen, probeer dit op jou kinders! Let daarop dat dit nie goed op kleuters kan werk nie, want hulle verkies kort sinne met min woorde en jy mag hulle verloor. Hier is 'n voorbeeld.

"Ek weet dat jy opgewonde is oor die nuwe fliek wat jy wil ophou en kyk. Ek voel dat as jy oor jou 8:00-bedtyd opkom, sal jy môre nie goed by die skool voel nie. Ek sal graag hê dat jy dit naweek moet kyk wanneer dit weer gespeel word. Ons sal dit saam sien en eet jou gunsteling snack. Hoe klink dit vir jou? "

Met die AEIOU-model kan jy jou punt in vyf eenvoudige sinne assertief oorskry. Die volgende keer is jou persoonlike waardes of prioriteite in die gedrang, jy het nou die instrument om die konflik selfvertroue te konfronteer, sonder om 'n heks daaroor te wees.