Verenigde State se Militêre Gedragskode

Militêre reëls vir gevangenes van die oorlog

Die Gedragskode (Kode) is die regsriglyne vir die gedrag van militêre lede wat gevang word deur vyandige magte. As u van plan is om by die weermag aan te sluit, sal u hierdie verbale moet memoriseer gedurende u tyd in die bootkamp, ​​basiese opleiding, diensakademie, ROTC, OCS-aanvanklike militêre opleiding.

Die Gedragskode , in ses kort artikels, spreek die situasies en beslissingsareas aan wat tot 'n mate alle militêre personeel kan ondervind.

Dit bevat basiese inligting wat nuttig is vir US POWs in hul pogings om eerbaar te oorleef terwyl hulle weerstand bied teen hul gevangene se pogings om hulle te gebruik tot voordeel van die vyand se oorsaak en hul eie nadeel. Sulke oorlewing en weerstand vereis verskillende grade van kennis van die betekenis van die ses artikels van die GOS.

Artikel I

Ek is 'n Amerikaner wat veg in die magte wat my land en ons manier van lewe bewaar. Ek is bereid om my lewe in hul verdediging te gee.

Verduideliking: Artikel I van die GOS is te alle tye op alle Dienslede van toepassing. 'N Lid van die Gewapende Magte het 'n plig om Amerikaanse belange te ondersteun en teen Amerikaanse vyande te verset, ongeag die omstandighede, hetsy in 'n gevegs omgewing of in gevangenskap.

Mediese personeel en kapelane is verplig om aan die bepalings van die Komitee te voldoen; Maar hulle spesiale behoue ​​status onder die Genève-konvensies gee hulle 'n mate van buigsaamheid in die implementering daarvan.

Wat militêre personeel nodig het om te weet : Die vorige ervaring van gevang Amerikaners toon dat eerbare oorlewing in gevangenskap vereis dat 'n dienslid 'n hoë mate van toewyding en motivering het. Om hierdie eienskappe te behou, vereis kennis van en 'n sterk geloof in die volgende:

Deur die toewyding en motivering te hê, bied sulke oortuigings en vertroue pleeg POWs om lang en stresvolle tydperke van gevangenskap te oorleef en terug te keer na hul land en gesinne eerbaar met selfbeeld.

Spesiale voorsiening vir mediese personeel en kapteins . Onder die Genèvekonvensies is mediese personeel wat uitsluitlik betrokke is by die mediese diens van hul gewapende magte en kapelane wat in die hande van die vyand val, "behou personeel" en is nie POW's nie. Alhoewel dit die breedtegraad en buigsaamheid toelaat wat nodig is om hul professionele pligte uit te voer, verlig dit hulle nie van hul verpligting om aan die bepalings van die CvC te voldoen nie. Soos alle lede van die gewapende magte, is mediese personeel en kapelane aanspreeklik vir hul optrede.

Oorblywende artikels van die Gedragskode

Artikel II - Ek sal nooit my eie vrye wil oorgee nie. As ek op bevel is, sal ek nooit die lede van my bevel oorgee terwyl hulle nog die middele het om te weerstaan ​​nie.

Verduideliking : Lede van die weermag kan nie vrywillig oorgee nie. Individueel of as 'n groep, wanneer dit geïsoleer word en nie meer die vyand kan veg of hulself verdedig nie, is dit hul plig om te ontsnap en weer by die naaste vriendelike krag aan te sluit.

Artikel III - As ek gevange geneem word, sal ek voortgaan om te weerstaan ​​met alle beskikbare middele. Ek sal alles doen om te ontsnap en ander te help om te ontsnap. Ek aanvaar geen parool of spesiale gunste van die vyand nie.

Verduideliking: Die ongeluk van vang verlaag nie die plig van 'n lid van die Gewapende Magte om voort te gaan om die uitbuiting van die vyand te bestry op alle moontlike maniere nie. In teenstelling met die Geneefse Konvensies het vyande wat Amerikaanse troepe sedert 1949 verrig het, gevangenes mishandel terwyl hulle in ballingskap was.

Artikel IV - As ek 'n krygsgevangene word, sal ek met my mede-gevangenes vertrou. Ek sal geen inligting gee of deelneem aan enige aksies wat skadelik vir my kamerade kan wees nie. As ek senior is, sal ek bevel gee. Indien nie, sal ek die wettige bevele van diegene wat oor my aangestel is, gehoorsaam en hulle op alle maniere sal terugwerk.

Verduideliking : Om 'n POW te wees, te kommunikeer en die moraal so hoog moontlik te hou met jou mede-gevangenes is noodsaaklik vir jou oorlewing. Jy is nog steeds in die weermag en dit is die bevelsketting met 'n sterk leier wat jou en jou mede-gevangenes sal red.

Artikel V - As ek ondervra word, moet ek 'n krygsgevanger word , ek moet naam, rang, diensnommer en geboortedatum gee. Ek sal ontwyk om verdere vrae te beantwoord tot die uiterste van my vermoë. Ek sal nie mondelinge of skriftelike verklarings ontrou aan my land en sy bondgenote of skade aan hulle saak maak nie.

Verduideliking: By die ondervraging word 'n POW vereis deur die Geneefse Konvensies en die KoC om slegs die naam, rang, diensnommer en geboortedatum te gee. Hierdie kommunikasie is vir verantwoordbaarheidsdoeleindes sowel as 'n riglyn om te voorkom dat dit as 'n propaganda van die vyand gebruik word, sodat die gevangene 'n mate van buigsaamheid kan hê wanneer marteling en ander onwettige mishandeling, of harde aktiwiteite betrokke is.

Artikel VI - Ek sal nooit vergeet dat ek 'n Amerikaner is wat veg vir vryheid, verantwoordelik vir my optrede nie, en toegewy aan die beginsels wat my land vry gemaak het. Ek sal vertrou op my God en in die Verenigde State van Amerika.

Verduideliking : Om die geloof te hou is van kritieke belang vir die oorlewing van 'n Amerikaanse in bewaring. Artikel VI is ontwerp om lede van die gewapende magte te help om hul verantwoordelikhede na te kom en gevange te oorleef met eer.

Vir volledige beskrywing van al die artikels van die Gedragskode, sien die bogenoemde skakels. Vind uit oor gevangenes van oorlogsuitruilings .