Onderhoudsvrae oor mede-werkers en toesighouers

Is jy bereid om onderhoudvrae te beantwoord oor die werk met ander? Werkgewers gaan wil weet hoe goed jy met jou kollegas en bestuurders saamkom.

Vir die grootste deel kan die volgende vrae gevra word om te bepaal of jy 'n spanspeler is. Neem 'n paar sekondes wanneer jy 'n moeilike vraag gevra het voordat jy antwoord. 'N Intervouder verwag nie dat jy 'n antwoord moet kry nie. Die Boy Scout Motto, "Be Prepared", geld egter ook hier.

Hier is 'n paar voorbeelde van werksonderhoud vrae en antwoorde oor konflik wat werk op 'n span met mede-werkers en toesighouers.

Vertel my van 'n tyd wanneer jy met 'n medewerker moes gaan wat nie sy / haar regverdige deel van die werk gedoen het nie. Wat het jy gedoen en wat was die uitkoms?

Ek het nou saamgewerk met Ann, wat vir die grootste deel altyd haar billike deel van die werkslading gedra het. Tydens 'n stresvolle tyd, werk aan 'n projek met 'n sperdatum, het ek besef Ann se bydraes tot die projek was amper minimaal. Ek het die besluit geneem om te wag tot die projek met haar gepraat het. Ek is bly dat ek gedoen het omdat ek geleer het dat sy in haar persoonlike lewe baie moeilik was en dat sy gewillig was om die ekstra myl te gaan, sodat die projek betyds voltooi is. As gevolg hiervan het ons vermoë om goed saam te werk, aansienlik toegeneem.

Gee my 'n voorbeeld van 'n tyd wanneer jy die tyd geneem het om 'n mede-werker se of toesighouer se prestasies met ander te deel?

In my mees onlangse posisie het een van my mede-werkers, Dan, 'n uitstekende werk gedoen om 'n irate-kliënt te kalmer, om die kliënt se probleem op te los en 'n verkoop te voltooi. Toe ons baas my gevra het hoe dinge gegaan het, het ek vir hom gesê alles gaan goed en Dan het pas 'n irate kliënt kalmeer en 'n verkoop gesluit.

Dit was 'n wen-wen-wen-vir ons baas, Dan, en die kliënt.

Sê vir my van 'n tyd dat jy nie goed met 'n toesighouer gewerk het nie. Wat was die uitkoms en hoe sou u die uitkoms verander het?

Vroeg in my loopbaan het ek Maandag 'n toesighouer (Judy) gehad wat Vrydag met 'n taamlike goeie bui was. Maar dit het elke dag versleg totdat die toesighouer Vrydag die foute gehad het met alles wat ek gedoen het. Ek het nie besef nie, totdat ek die posisie verlaat het, dat ek 'n bydraer tot die afname in haar bui was. Judy sal my vra hoe my naweek (Maandag) was en gedurende die week het sy gevra hoe dit gaan. Ek sou haar vertel hoeveel pret ek gehad het (ek was enkel) en hoe ek uitsien na die naweekplanne. Nadat ek weg was, het ek besef dat my lewe in volle kontras met haar was en ek het haar daagliks herinner. Toe sy die vrae gevra het, moes ek 'n vinnige antwoord kry en toe vra sy hoe sy gedoen het!

Het jy gewerk met iemand wat jy nie gehou het nie? Indien wel, hoe het jy dit hanteer?

Ja, ek het gewerk met iemand wat ek moeilik gevind het om as 'n persoon te hou. Maar toe ek gefokus het op die vaardighede wat hulle bygedra het, hul vermoë om probleme op te los en die twee dinge wat ek waardeer het, het ek my houding teenoor hulle stadig verander.

Ons was nooit vriende nie, maar ons het goed saam gewerk.

Kan jy my vertel van 'n tyd dat jy iemand gehelp het?

Mees onlangs het ons 'n nuwe huurgeld (Paul) gehad wat regtig sukkel om betyds te werk, en ek het geweet die baas (Harry) het geïrriteerd geraak. Op middagete het ek eendag aan Paulus verduidelik hoe belangrik dit was vir ons baas dat almal daar ten minste 10 minute vroeg daar was. Dit was persoonlik met die Harry, maar jy kon regtig laat op sy slegte kant kom. Die nuwe werknemer was dankbaar vir die advies. By sy vorige indiensneming was die baas net bekommerd oor die werk wat betyds gedoen moes word; hy / sy het nie die klok gekyk nie.

Kan jy my vertel van 'n tyd dat jy 'n persoon verkeerd geoordeel het?

Daar was 'n langdurige werknemer (George) by my tweede maatskappy wat baie kwaad was toe hy met my gepraat het.

Aanvanklik het ek uit my pad gegaan om George se goedkeuring te wen. Toe het ek besef dat dit die probleem was. Ek het dus opgemerk hoe hy met ander werknemers gewerk het en ontdek dat ek nie alleen was nie. Hy was die meeste mense gruwel. Ek hou op om te probeer om sy goedkeuring te kry en het in die proses ontdek dat hy sy gedrag van 'n voormalige baas geleer het wat hy bewonder het.

Hoe kom jy saam met ouer (jonger) mede-werkers?

Voorgestelde antwoord as u mede-werkers ouer is: Daar is tye wanneer ek net weet dat 'n nuwe manier om iets te doen, meer sin maak vir my; maar eerstens het ek geleer dat my "beter manier" dalk nie die beste manier is om die werk te kry nie. As gevolg hiervan respekteer ek my ouer mede-werkers kennis en ek het geleer hoe om 'n voorstel op die regte tyd te maak.

Voorgestelde antwoord as u mede-werkers jonger is: ek het gou besef dit was nie my taak om die jonger mense met wie ek werk, "ouer" te wees nie; Dit was my taak om hulle te leer ken en vir ons gemeenskaplike grond te vind waar ons effektief kan saamwerk. Dit het tyd geneem, maar die resultaat was die moeite werd.