Te oud vir skool? Gaan terug na skool na 40

Terug na die skool se middel-lewe suksessverhale

Oorweeg jy om jou opvoeding te bevorder, maar dink jy is te oud vir skool? Baie studente sal ouderdom 35 en ouer wees as 'n hindernis om hul opleiding te bevorder. Die versameling van persoonlike stories hieronder beskryf die uitdagings en oorwinnings om later later in die skool terug te keer. Soos hierdie stories wys, is jy nooit te oud vir skool nie.

Maak seker dat u ook hierdie verwante stories hersien:

Brenda Echols
Terug na skool Ouderdom: 58
Graad: Magister in Verpleegbestuur / Leierskap

'N Ware Oorlewende

Op 58-jarige ouderdom het Brenda in die herfs van 2009 teruggekeer vir haar meestersgraad in verplegingsbestuur / leierskapsgraad met die Wes-Goewerneurs Universiteit, 'n non-profit aanlyn-universiteit wat ontwerp is om volwassenes te werk wat 'n baccalaureus- of meestersgraad wil verdien. Sy was en is nog steeds die enigste persoon in haar familie met 'n gevorderde graad. Hier is wat sy moes sê oor haar reis na 'n meestersgraad as 'n ouer student:

Ek wou 'n gevorderde graad vir selfverbetering kry om myself beter te toerus met die gereedskap wat ek nodig gehad het om in die veld te bly. My grootste uitdaging was om borskanker te oorkom terwyl ek op my graad was. Dit het my amper uit die skool geneem, maar toe ek daaroor nagedink het en daaroor gepraat het, het ek besluit om vas te hou en so sterk te hou as wat ek kon.

Ek het dit byna 60 jaar oud gedoen en ek glo ander kan ook so lank as wat hulle glo. Dit is nooit te laat om te glo nie, dit is nooit te laat om te droom nie. Om 'n student te wees, het my gehelp om my fokus tydens my uitdagings te handhaaf; my droom het my saam met familie en vriende opgedoen. Ek het nooit 'n ritme gemis nie.

Vandag vier ek die lewe: Ek is kankervry, ek is 'n oorlewende en ek is 'n meestersgraadontvanger.

---------------------

Sarah Kelly
Terug na skool Ouderdom: 47
Graad: Kosmetologie Lisensie
Loopbaanverandering: Bankdienste aan Salon-eienaar

Ek het my droomwerk gevind

My naam is Sarah Kelly en ek sal 50 wees in Julie. Ek het 47 jaar oud geword. Ek het in Mei 2009 uit my werk by Wells Fargo Bank bedank, 'n somerpouse geneem en toe in die Aveda-instituut, Minneapolis, my kosmetologielisensie in Oktober van dieselfde jaar ontvang. Ek het in 1990 my baccalaureusgraad in Ekonomie aan die Universiteit van Minnesota ontvang.

Dit is nie juis gegradueer nie, maar ek het 'n salon geopen en het nou al 'n paar jaar 'n baie suksesvolle winkel gehad. Ek was soveel gelukkiger in my nuwe roeping. Dit is my droomwerk en dit is absoluut wat ek bedoel was om te doen.

Te oud vir skool? Absoluut nie! Ek was bekommerd dat ek met kinders een kwart na skool skool toe gaan na die helfte van my ouderdom. Maar ek was ook 'n meer toegewyde en ernstige student. Ek was gemotiveer om gewig te verloor (dit is immers die skoonheidsbedryf). Ek het elke dag uitgewerk (P90X - die AB- en kernoefeninge was uiters belangrik vir my werk). Jy kan nie hoenderwapens hê as jy langs 20 somethings staan ​​nie!

Ek het my niks bekommer nie. Die kinders was genadig en respekvol. Baie van hulle het my Ma genoem.

Ek was hul surrogaat ma weg van die huis af. Ek was gevlei toe hulle my vir raad gevra het. Ek was tevrede dat hulle my in hul lewens aanvaar het. Ek was op die vloer waar hulle my gevra het om te praat. Dit was baie vleiend.

Wenke om voor te berei vir terugkeer na skool:

  1. Doen jou huiswerk, voor, tydens en na jou skoolopleiding. Wees voorbereid, maar jy het niemand om te beïndruk nie, maar jouself (en jou instrukteurs).
  2. Wees ondersteunend van jou klasmaats. Hulle is waarskynlik jonk en dit is regtig hul eerste rodeo. Help hulle uit, maar net as hulle vra.
  3. Moenie oordeel nie. Almal doen dit alreeds nie by hul las nie.
  4. Hou 'n oop gedagte. Almal het iets om jou te leer.

---------------------

Theresa Kardemoon
Terug na skool Ouderdom: 55
Graad: BA in Internasionale Studies

Dit is nooit te laat om jou onderwys te volg nie

As 'n 55-jarige varsman met nulkredietkrediete, het ek 'n steil pad voor my gehad toe ek verlede jaar in NYU-SCPS ingeskryf het.

Daar was 'n gaping van 38 jaar sedert my laaste formele skoolopleiding. Ek het geen SAT-tellings gehad nie. Maar ek het dekades lewenservaring gehad om te teken waarop ek 'n sterk basis vir akademiese sukses gelewer het.

Ek was besigheids bestuurder / uitreikkoördineerder vir 'n prominente kinderteater, ontwikkel en bestuur 'n wêreldklas Arabiese perdplaas, is sterk onderskryf as kandidaat vir die Seattle-skoolraad, het die Washington State-wetgewer oor onderwyskwessies beland en oor die VSA op die Bicentennial Wagon Train. Ek kan 'n semi ry, 'n stalletjie skoonmaak en / of 'n sittende president van die Verenigde State vermaak. Maar net een jaar gelede kon ek nie 'n minimum loon werk kry nie. Ek is uitgesoek omdat ek geen graad gehad het nie. Dit eindig hier.

My BA-konsentrasie in Internasionale Studies sal my CV op datum bring en ek sal my verdienstepotensiaal vir die res van my produktiewe lewe maksimeer. Ek hou 'n 4,0 GPA, ek is op die Dekaan se lys, en ek is pas as vise-president van my skool se voorgraadse studenteraad verkies. Is dit uitdagend? Ja. Die moeite werd? Hel ja. Dit help dat my persoonlike standaarde in ooreenstemming is met die universiteit se hoë staaf. Ek het net in kennis gestel dat ek een nasionale beurs ontvang het en hoop vir meer. Ek is 'n lewende bewys dat dit nooit te laat is om jou opleiding effektief te volg nie.

---------------------

Frank Anthony Polito
Terug na skool Ouderdom: 36
Graad: MFA in Dramatiese Skryfwerk
Loopbaanverandering: Akteur tot Skrywer

Tweede oudste in die klas

My naam is Frank Anthony Polito. In 2006 het ek op 36-jarige ouderdom my MFA in Dramatiese Skryfwerk van die Carnegie Mellon Universiteit ontvang nadat ek die afgelope 11 jaar 'n loopbaan as akteur in New York City gevolg het.

Uit die groep skrywers wat in die program studeer, was ek die tweede oudste. Daar was inderdaad uitdagings, soos om vyf tot agt uur elke dag in 'n klaskamer te spandeer nadat hulle meer as 'n dekade buite die skool was. Soms sal die onderwysers na ons afkom, aangesien die meeste van die ander studente reg was van ondergraad, en hulle sal ons soos kinders behandel. Dikwels moes ek hulle herinner dat ek al in die "regte wêreld" gewoon het.

Ag, ek het nie veel dramatiese skryfwerk gedoen sedert graduering nie, maar ek het die vaardighede wat ek geleer het om 'n loopbaan as 'n romanskrywer te begin, geneem. Tot op datum het ek vier boeke gepubliseer, die mees onlangse is 'n roman genaamd Lost in die '90's wat ek self gepubliseer het onder my eie afdruk.

In terme van wenke vir ouer studente, wil ek sê dat jy die jonger studente as jou eweknieë moet behandel. Sommige van hulle sal optree asof hulle al die antwoorde het. Probeer dus om te onthou hoe groot jy voel op die ouderdom van 20 of 21. Jy kan selfs vind dat sommige van jou onderwysers jonger as jy is, en jy moet hulle gee net soveel respek, indien nie meer nie. Hulle sal tog jou werk grader.

---------------------

Debbie McDonald
Terug na skool Ouderdom: 58
Graad: Mediese Rekeninge en Kodering
Voormalige Beroep: Kleinsake-eienaar

Skoolstage het gelei tot werk

Op 58 het Debbie McDonald voorbehoud gehad om terug skool toe te gaan, veral omdat sy geweet het sy sal ouer wees as haar klasmaats en waarskynlik selfs ouer as haar instrukteurs. Maar na die besit van verskeie klein besighede, insluitende 'n kinders se besendingswinkel en 'n RV-diens en herstelwerk, het die West New York-inwoner haarself werkloos gevind en op soek na 'n meer stabiele posisie. Sy het geweet dat die gesondheidsorgveld besig was om te groei, so besluit om by Bryant & Stratton College Online se mediese administrasie in te skryf vir die rekeningkundige en koderingsprogram.

Een van Debbie se eerste klasopdragte was om iemand wat met mediese faktuur en kodering gewerk het, te onderhou. Haar dokter se kantoor het haar verwys na die maatskappy wat hulle gebruik het en Debbie het die oproep gemaak. Daardie oproep het blykbaar 'n spelwisselaar vir Debbie te wees. Nie net het sy die klasopdrag voltooi nie, maar toe sy 'n paar maande later na 'n internskap gesoek het, het Debbie teruggekeer na dieselfde maatskappy en hulle het 'n posisie vir haar geskep. Debbie se pogings het voortgegaan om te betaal en sy is uiteindelik gehuur vir 'n voltydse pos by die maatskappy.

Om terug te gaan skool toe, sê Debbie: "Jy moet net aanhou en jouself daar buite aan ander mense sit, want jy sal nooit weet wat terugkom wanneer jy dit doen nie. As jy ouer word, verloor jy 'n bietjie van Jou geheue en verstand, maar [gaan terug skool toe] het my regtig bewys dat jy nooit te oud is om te leer nie. "

---------------------

Nancy B. Irwin, PsyD, C.Ht.
Terug na skool Ouderdom: 44
Graad: Doktorsgraad in Kliniese Sielkunde
Loopbaanverandering: Stand-Up Comic tot Psigoterapie / Kliniese Hipnose, Spreker / Skrywer

Van Stand-Up Comic tot seksuele misbruik Recovery Expert

Ek het op die ouderdom van 44 op skool teruggekeer om my doktorsgraad in kliniese sielkunde te verdien. Voorheen was ek 'n opwindende komiese. Ek was verveeld om net 30 minute per dag te werk, en het vrywilligerswerk begin by 'n skuiling vir seksueel mishandelde tieners. Dit was vir my 'n absolute epifanie. Ek het daarvoor verlief geraak; dit het die geneser in my en voila wakker geword, nou is ek 'n kenner in die herstel en voorkoming van seksuele misbruik. Ek behandel seksuele oortreders sowel as slagoffers, want dit is my oortuiging dat die beste manier om slagoffers te help, die oortreders help.

Ek het die selfhulp, die fiksie Jou-Turn, veranderende rigting in Midlife (Amazon, 2008) geskryf. Dit is 'n versameling van meer as 40 verhale van mense bo 40 wat positiewe oorgange in hul professionele en / of persoonlike woon.

Dit is nooit te laat om 'n lewe te skep wat jy liefhet nie. Jy moet bereid wees om te hoor, "Hoe oud sal jy wees as jy klaar is?" 'n paar keer. Ek het geleer om hierdie een te antwoord met 'n kwip, "Dieselfde ouderdom sal ek wees as ek nie klaar is nie!"

---------------------

Yvonne Conte
Terug na skool Ouderdom: 45
Loopbaanverandering: Verkoopspersoon na Motiverende Keynote Spreker / Skrywer
Monroe Community College, Rochester NY

Om 'n graad te verander het my lewe verander

Om 'n graad te kry, het my hele lewe verander. Toe ek my verkoopswerk verloor het weens 'n korporatiewe samesmelting, kon ek nie werk vind nie. Baie vinnig kon ek nie my rekeninge betaal nie en my huis by die bank verloor het. Ek is finansieel verwoes. Ek was 45 jaar oud met net 'n hoërskool onderwys. Ek het my verslaan en verloor.

Ek het voltyds as 'n kommunikasiehoof ingeskryf, nie regtig weet wat ek met daardie graad sou doen nie. In my klasse het ek geleer om 'n TV-kamera te werk, skryfskrifte te skryf en 'n radiostasie te bestuur. Maar wat ek regtig geleer het, was hoe om te ondersoek, interaksie, skryf en netwerk. En omdat ek met 'n 3,85 GPA gegradueer het, het ek vir die eerste keer in my lewe vertroue gehad. Vir my was daardie geloof in myself die prys van onderrig die moeite werd.

By plaaslike besighede het ek klasse begin skryf oor skryfwerk, opstandskomitee en toneelspel. Uiteindelik het ek begin praat vir plaaslike besighede en binne een jaar na die gradeplegtigheid was ek 'n voltydse hoofspreker en 'n gepubliseerde skrywer. Tans is ek 'n ses keer gepubliseerde skrywer en lewer 50 tot 60 keynotes per jaar regoor die VSA. Nie een van daardie sou gebeur het as ek nie die skool bygewoon het nie. Die belangrikste deel van my terugkeer na skool was om vertroue te verkry en te besef dat ek talente en vermoëns gehad het.

---------------------

Rhoda Weiss
Terug na skool Ouderdom: 50+
Graad: Ph.D. in Leierskap en Verandering

Ek sal dit alles weer doen

Onlangs het ek my Ph.D. in Leierskap en Verandering, sowat 30 jaar na ontvangs van my meestersgraad . Baie vriende en kollegas het gevra waarom ek dit sou doen. Ek het immers 'n suksesvolle loopbaan gehad en het my Ph.D. nie nodig gehad nie. te bevorder. Dit was egter iets wat ek altyd vir myself wou doen, 'n persoonlike doelwit. Dit was beslis nie maklik nie. Dit het 'n goeie sewe jaar geneem om te voltooi, my werkskedule (nasionale sprekende en raadgewende raad), my leierskapverpligtinge (nasionale voorsitter en hoof uitvoerende beampte van die 32,000-lid Openbare Verhoudingsvereniging van Amerika) en baie ander verpligtinge asook 'n steil wetsontwerp om te betaal (daar gaan die aftree-besparing) en humongous "huiswerk" -opdragte.

Wat my gehelp het, was die feit dat dit 'n hoëverblyfprogram was (dit het die hele jaar vir bepaalde tydperke ontmoet), die feit dat die helfte van my kohorte meer as 50 was en ook dat ek na ouer gegradueerdes wat daardeur geluister het, geluister het. Wat my regtig deur die program gekry het, was:

Belangriker nog, ek het baie meer geleer oor leierskap (alhoewel ek 'n aantal organisasies gelei het), organisatoriese verandering, kwantitatiewe en kwalitatiewe navorsing en soveel meer.

'N Paar wenke: om geld te spaar, was ek in staat om sommige van die toegekende boeke uit die biblioteek te neem. Ook, jy het vriende binne en buite die program nodig om jou emosioneel te ondersteun. En ja, ek sal almal aanbeveel om dit te doen en sal dit waarskynlik weer doen.

---------------------

Kami Evans
Terug na skool Ouderdom: 41
Loopbaanverandering: Hoofhunter na Holistiese Gesondheidsafrigter

'N Verdere Pad

As 'n suksesvolle headhunter met my eie agentskap wat die tegnologie en finansiële dienste ondersteun , was die skrif aan die muur. Ek was 'n persoon wat in drie weke na nege lande gevlieg het toe ek net 29 was. Ek het gedink ek was 'n rockster, soveel dat ek selfs die vermetelheid gehad het om die konsortium na Engeland te vlieg, want ek kon nie eers met die eerste keer gepla word nie. klas. Ek het gedink dat geld op bome gegroei het en dit sou net in die toekoms vir die toekoms wees. Ek het enorme beleggings by my plaaslike plekke van aanbidding gemaak: Christian Dior en Luis Vuitton. Natuurlik het ek nooit 'n opbrengs op my beleggings gekry nie; Na-baba Ek het opgetree om nooit weer gesien te word nie en my skoene het ook by die verhoging aangesluit. Maar ek het nog steeds 'n versameling beursies om te geniet.

Dus het ek die gewone huwelik, mamma en die ding geword om 'n joga-onderwyser te word. Ek het liefgehad wat ek geleer en gedeelde kennis gehad het, maar ek het gewonder wat ek nog kon doen. Ek het tot die besef gekom dat ek 41 is en vaardighede in joga, sosiale netwerk en 'n bietjie branding het. Ek het gedink hoekom nie. Ek het dus in fondsinsameling en ontwikkeling gedompel, maar dit was nie goed gepas nie en die geld was nie dieselfde nie. Aangesien ek steeds die entrepreneursgees het, het ek gedink ek sou 'n holistiese gesondheidsafrigter word.

Ek het gevoel dat die program wat by die Instituut vir Integratiewe Voeding aangebied word, al die bokse gemerk het. Leer is alles aanlyn, ondersteuning is via die webwerf en iPad (wat jy kry as jy die registrasieproses slaag). Dit gee my ook die buigsaamheid om van die huis af te werk en help ander en netwerk met gelyke mense. In September kry ek oefening wat ek preek en teen Maart sal ek 'n gegradueerde wees.

Nodeloos om te sê, baie van my eweknieë is ook bewus en leef 'n groener lewe so ek hoop ek kan diegene kry wat nie op die trein hoef te spring nie. Dit is ver van die konsertdae, maar dit voel sekerlik meer vervulling.

---------------------

Andrew Yearde
Graad: BA in Ekonomie van NYU

Om terug te keer na skool is die moeite werd

In die herfs van 2008 het 'n klein raadgewende maatskappy genaamd CBAY Analytics, wat ek begin het met 'n vennoot wat opgehou het, begin. Ons het probleme gehad met die vind van kliënte en onbewus dat ons in die middel van een van die grootste ekonomiese afswaai was. Ek het die besigheid gefinansier met al my spaargeld, soos baie klein sake-eienaars doen en uitgestel salarisse, dus toe die ligte uitgegaan het, was ek sonder werkloosheidsvergoeding.

Deel van die moeilikheid wat ek gehad het om myself aan ander werkgewers te verkoop, was dat ek nie 'n kollege-graad gehad het nie. In my loopbaan as tesourier en goeroe by die bestuur van bate-gesteunde kommersiële papierprogramme (ABCP), wat 'n segment van die gestruktureerde finansiesektor is, het ek individue met MBA's en ander gevorderde grade bestuur. Dit het 15 jaar geneem om my groen kaart en burgerskap te verwerk, sodat ek die kollege afskakel en hard gewerk het. In die somer 2008 het ek twee universiteite nagevors, en die NYU-SCPS-program toelatings individue was die mees ontvanklike en het 'n meer omvattende program vir die volwasse student aangebied.

Aanvanklik het ek geen geld en geen bron van onderrig gehad nie, dus het ek daarin geslaag om 'n private studentelening te kry om die eerste semester te dek. In die daaropvolgende jare was ek in staat om finansiële hulp, beurse en gesubsidieerde lenings te bekom. Uiteindelik kan die hulp wat ek ontvang het, die helfte van die totale koste dek. Ek weet egter nie die presiese bedrag van die algehele finansiële las nie, maar dit kan iewers sowat $ 60 -70,000 wees.

Die hindernis was 'n probleem; Dit verlig egter in vergelyking met die emosionele sleeplewe wat op jou plaasvind. In Januarie 2009, toe ek by die huis kom, het ek ontdek dat die slot op my woonstel verander is. My vrou het besluit sy wou 'n egskeiding hê. Ek weet nog steeds nie regtig hoekom nie, hoewel ek werkloos was, ek was aggressief en aanhoudend om werk te soek. Ek het honderde aansoeke gemaak en snags het ek klasse bygewoon. In die dae na daardie traumatiese gebeurtenis het ek in die winterkoue in my motor geslaap, die skoolgimnasium se geriewe gebruik, en ek het klasse bygewoon.

'N Paar maande later is ek deur 'n regter in 'n kinderondersteuningsverhoor vertel dat ek die vermoë het om meer as $ 168,000 per jaar te verdien op grond van my verdienste in 2004 en 2005. Ek het uiteindelik werk ontvang in die somer 2010, met Amazon.com by die laagste vlak as 'n pakhuiswerker. In die afgelope twee jaar het ek twee promosies ontvang, maar my dag begin tipies om 6:00. Om 16:00 ry ek honderd kilometer na New York, ry dan drie uur in die klas en kom naby 11:30 huis toe. Enigiemand wat besluit om terug te keer na skool en 'n voltydse werk moet aflê, moet voorraad in 'n koffiefabriek koop, want daar sal nagte wees wat jy nie veel sal slaap om die sperdatums te bereik nie.

My werkgewer vergoed nie onderrig nie, maar hulle keur tyd af as ek dit nodig het, so lank as wat die werk gedoen word. Dit kan oxymoronies wees, maar volwasse studente moet beide eise balanseer. Nog 'n raad is om moeg te wees om aanlyn-klasse te kies , die tydsvereistes en die stres om permanent op die rooster te wees (Internet) is wonderlik. Nog 'n bietjie raad, waar ek hier in die moeilikheid kan kom, is, moet nie haastig wees om die duur handboeke te koop nie. Ek het die vorige weergawes vir pennies op die dollar gekoop en hulle werk goed. Daar was klasse wat ek nie eens pla om die handboeke te koop nie en die aanlynbronne van die skoolbiblioteek en die internet gebruik.

Die beste raad wat ek het, is om stresvolle verhoudings te vermy en om hulp te vra. Soms kan jy iemand hê om 'n referaat te hersien, om 'n onderhoud te onderhou, hulle menings te vra, ens. As jy 'n beduidende ander het wat help met die kinders en huishoudelike werk, help dit aansienlik.

Is dit die moeite werd! Jy word net meer doeltreffend en dit is nie verlore in die werkplek nie. Die gevoel van vertroue, introspeksie en trots daarop om dit te doen, is onbetaalbaar. Om terug te gaan na skool is 'n ernstige besluit en volwassenes moet die koste-voordeel weeg, dit wil sê, hoeveel meer sal jy verdien vir die res van jou werklewe teen die koste. Hoeveel waardeer jy om in 'n eksklusiewe klub te wees, waar jou kans om in diens te wees, altyd groter is as dié sonder 'n graad?

Onderskei ook nie die waarde van familie trots nie. Verwag om belangrike vriende en familielede tydens die reis te verloor, maar diegene wat hulle vervang word, sal van onskatbare waarde wees. Dit lyk dalk lelik, maar om suksesvol te wees, moet voornemende volwassenes gefokus, vasberade en vindingryke wees om suksesvol te wees. Ek sal in drie weke met die honneursgraad van NYU met 'n BA-konsentrasie in Ekonomie gradueer. Ek sal ook die samesprekingspreker vir my kollege wees.

---------------------

Chris Tobias
Terug na skool Ouderdom: 42
Direkteur van Opvoedkundige Opwinding

'N Onverwagte Uitkoms

Ek het op die ouderdom van 42 skool toe gegaan as 'n ontslag by my maatskappy. Terwyl die ontslag, gelukkig, my geslaag het, het ek gegaan en die geleentheid gegaan om die opleiding te kry wat ek nog altyd wou hê, maar het nooit toestemming gekry om as jonger persoon te kry nie. As ouderdom my iets geleer het, het dit my geleer dat jy nooit weet wat volgende kom nie. So, hoekom, bestudeer nie die onderwerpe wat jou opgewonde maak nie? Miskien sal jou passies jou na iets onverwagte lei. Iets beter as wat jy gedink het.

As 'n terugkerende ouer student het ek vinnig ontdek dat ek nie die vaardighede gehad het om 'n swaar vrag skoolwerk te hanteer saam met voltydse indiensneming nie. Gelukkig het my besigheids agtergrond my gehelp om akademiese sukseshulpmiddels vinnig te ondersoek en 'n handige stel tegnieke te skep vir doeltreffende, genotvolle skoolsukses.

Toe ek eers die nuus van my maatskappy se beplande ontslag hoor, het ek geen idee gehad wat die volgende vir my was nie. Vandag het ek 'n wonderlike tyd om ander studente, jonk en oud, te help om op skool te slaag. Dit was 'n wonderlike onverwagte uitkoms.

---------------------

Elizabeth Venturini
Terug na skool Ouderdom: 50+
Loopbaanverandering: Bemarking aan Kollege Loopbaant Strategist

Doen iets waaroor jy passievol is

My naam is Elizabeth Venturini. Ek is 'n 50 + jarige, 2010 gegradueerde van UCLA se College Counseling Program. Vandag maak ek die kollege toelatingsproses makliker vir hoogberekende, laat blom tieners en al die gestres ouers wat hulle liefhet. Ek fokus op die eindresultaat van die graduering met 'n kollege-graad - 'n werk.

Om nie al die terminologie wat in die onderwys gebruik is, te ken nie, was die grootste uitdaging wat ek moes ondervind. Uit die korporatiewe wêreld was 'n voordeel, aangesien ek 'n besigheidsperspektief gehad het en dit regdeur my kursuswerk gebruik het.

Die UCLA College Counseling program bied studente die gereedskap wat hulle nodig het om tieners en volwassenes te help met vandag se veeleisende kollege toelatingsproses. Dit het my die geleentheid gegee om 'n nuwe loopbaan te begin en iets te doen waarvoor ek passievol voel.

Ek stel voor vir enige studente in 'n loopbaan oorgang wat belangstel om terug te gaan na kollege om 'n loopbaanbelangassessering te voltooi om hul huidige houers, belange, waardes en werkstyl uit te vind. Dit is belangrik omdat dit wat hulle in hul loopbane gewaardeer het toe hulle 20, 30 of 40 jaar oud was, dalk verander het, aangesien hulle in hul 50's of ouer is.

---------------------

Greg Mantell
Graad: Magister in Uitsaai Joernalistiek
Internet Talk Show Host

Gaan net vir dit

Ek het besluit om terug te keer na die graad skool vir my Meester in Broadcast Journalism aan die Universiteit van Missouri in Columbia. Op baie maniere sien ek dit as 'n uitbreiding van wat ons reeds doen ('n internetpraatskou), die beste manier om dit na die volgende vlak te neem. Ek was in staat om in te kom as gevolg van groot netwerk en plasing en verbindings. Dit het my nie regtig getref nie, tot 'n paar mense het gesê ek sal ouer wees as baie van die studente wat in hul 20's is.

As 'n onderhoudvoerder is ek gewoond aan interaksie met mense van alle ouderdomme. Ek ondervra baie mense jonger en ouer as ek. Ek het 'n nagraadse navorsingsassistentskap ontvang met die Ondersoekende Verslaggewers en Redakteursprogram en hulle het gelyk soos die feit dat ek werklike wêreldondervinding gehad het - volwasse, gefokus op wat ek doen. Persoonlik [is ouer] het my nie soveel gefaseer nie, want ek is bewus daarvan dat baie mense nou op 'n ouer ouderdom terug skool toe gaan en ek het reeds van kollege jare gelede afgestudeer.

Anders as 'n 20-jarige wat nie weet wat hulle wil doen nie, weet ek wat ek wil doen en ek is baie gefokus om dit te doen. Verskeie mense by die skool het kommentaar gelewer op die feit dat hulle daarvan hou dat ek soveel werklike ervaring in die wêreld het; so ek is seker dat die meestersprogram bygevoeg word sodat dit net kan help om dinge na die volgende vlak te neem.

My grootste uitdaging was om van LA na Missouri te beweeg! Ek geniet dit om in LA te bly, maar sal dit vir skool doen. Ek beplan om na die gradeplegtigheid terug te keer (of na 'n ander groot stad). Dit is makliker vir my, aangesien ek nie kinders het nie.

Advies? as jy weet hoekom jy die program wil doen, gaan dan daarvoor. Geen rede om dit te doen nie. Dis vandag 'n ander wêreld. Ek lees dat studente wat aan die Harvard Mediese Skool betree, van 20 tot vroeë 40's wissel.