Voorbeeld Antwoorde op Na-Demosie Vrae

Maak nie saak of 'n demotie vrywillig of onwillekeurig is nie , mede-werkers wil weet wat met 'n demo gebeur het. As jy gedemoreer is, is daar geen twyfel dat 'n nosie medewerker jou vrae oor die demotie sal vra nie.

Sommige vrae mag hoogs onvanpas wees, maar u sal een of ander manier reageer. Selfs as jy weier om hul vrae te beantwoord, kan die toon, woordkeuse en lyftaal wat in die weiering gebruik word, volumes bespreek oor jou perspektief op die gebeure. As jy ontsteld is, sal jy dit wys, maak nie saak hoeveel jy probeer om 'n poker gesig te hou nie.

Eerder as om te weier, is 'n beter opsie om vrae eerlik te beantwoord. Jy hoef nie al jou kaarte op die tafel te lê nie, maar jy moet so deursigtig wees soos die omstandighede toelaat. Wees versigtig om nie iemand wat betrokke is by die demotie, te kwaadwillig te wees nie. Dit sal kantoor skinder word.

Hier is 'n paar vrae wat u mag kry en 'n paar voorbeelde beantwoord hulle. U kan hierdie antwoorde as uitgangspunte gebruik vir die antwoorde wat u sal gee as u gevra word oor u demotie.

 • 01 Hoekom het jy 'n demo aangeneem?

  Antwoord 1: My balans tussen werk en lewe was uit die kak. Ek het myself in soveel mate te veel tyd aan die werk bestee dat ek belangrike dinge in my persoonlike lewe ontbreek, soos my kinders se skoolgebeure, vrywillige werk en broodnodige tyd. Ek sal baie gelukkiger wees in my nuwe rol, want ek sal tyd hê om die dinge te doen wat ek wil doen na gewone kantoorure.

  Antwoord 2: Ek kon my sterk punte ook nie in my ou rol toepas nie, want ek is in my nuwe rol. Ek voel dat ek in hierdie rol beter sal wees vir die organisasie, en dit sal my meer bevrediging gee as om 'n hoër vlak werk ook nie te doen nie. Ons is almal besig om dieselfde doelwitte te bereik, en hierdie posisie laat my toe om meer effektief te wees om die organisasie te help om daardie doelwitte te bereik.

  Antwoord 3: Voor my laaste werk was ek in dieselfde posisie. Toe ek hierdie werk voorheen gehad het, was dit so lekker. In my laaste werk het ek nie die pret gehad wat ek voorheen gehad het nie. Ek hoop om daardie geluk te herwin.

  Antwoord 4: Ek was te beklemtoon in my laaste werk. Ek het altyd gevoel dat ek agter was. Ek het stresverwante gesondheidskwessies begin hê, en ek het besluit dat ek genoeg gehad het. Ek moes my werkverpligtinge terugskaal voordat hulle meer skade aan my gesondheid gehad het. As jy nie jou gesondheid het nie, kan jy niks professioneel doen nie. Sommige mense floreer in daardie stres, en ander sal dit laat doodmaak. Dis net nie vir my nie.

  Lees meer: Tekens jy moet 'n vrywillige demokrasie oorweeg

 • 02 Was die demotie jou idee?

  Antwoord 1: Ja, ek het die demo gesoek. Ek is bly dat my baas en die organisasie ondersteunend is van my behoeftes. Hierdie ervaring het my laat voel dat hulle vir my uitkyk. Uiteindelik moet die posisionering van mense vir die verbetering van die organisasie wees. Ek is bly die bestuur kan my posisioneer op 'n manier wat die organisasie en my bevoordeel.

  Antwoord 2: Nee, dit was nie my besluit nie, maar ek kan sien hoe hierdie skuif voordelig vir die organisasie sal wees. Sure, daar is 'n paar afslag, maar oor die algemeen dink ek dit sal 'n positiewe verandering wees. Ek probeer om soveel te leer as wat ek kan deur hierdie onvoorsiene situasie.

  Antwoord 3: Beide my bestuurder en ek het dieselfde idee apart gehad. Ek het dit na haar gebring, en sy het gesê sy het dieselfde gedagtes gedink. Ons was in staat om ons koppe bymekaar te maak om die beste manier te bereik om aan my behoeftes en die organisasie se behoeftes te voldoen. Ek weet dat ek gelukkig is om 'n bestuurder te hê wat bereid is om so oop met my te wees en my in te laat oor die besluitnemingsproses.

  Lees meer: Hoe om 'n vrywillige demokrasie te vra

 • 03 Is jy ontsteld oor die demo?

  Antwoord 1: Nie regtig nie. Natuurlik is daar nadele aan hierdie verandering, maar ek dink dinge sal beter wees as ek vorentoe beweeg. Ek voel asof ek in 'n rol gegooi word wat meer geskik is vir my talente.

  Antwoord 2: Ek moet erken dat ek aanvanklik verwoes was. Nou voel ek dat ek deur die emosionele trauma van alles gekry het, en ek is gereed om produktief te wees. Ek is bly die organisasie dink genoeg van my om my te hou en my in staat te stel om suksesvol te wees.

  Antwoord 3: Ek is teleurgesteld, maar ek sal daaroor kom. Ek benodig net 'n bietjie tyd om alles te verwerk en te sien hoe ek in my nuwe rol sal pas.

  Lees meer: Hoe om te gedy na 'n onwillekeurige demokrasie

 • 04 Hoe voel jy om 'n eweknie te wees vir mense wat jy bestuur het?

  Antwoord 1: Ek is bly om deel te wees van 'n goeie span. Ek het dit geniet om die span te lei, maar nou is ek gereed vir 'n ander rol.

  Antwoord 2: Dit sal vir almal van ons 'n aanpassing wees, maar ek dink ek sal meer in staat wees om meer aan die span by te dra as wat ek as die bestuurder gedoen het. Die spandinamika sal 'n bietjie verander, maar ons sal ons ewewig weer vind. Ons het in die verlede deur personeelveranderinge gegaan, en ons het deur die goed gekom.

  Lees meer: Hoe om 'n gladde demo-oorgang te maak

 • 05 Gaan jy toesig misloop?

  Antwoord 1: Ja, maar ek is opgewonde oor my nuwe rol. Toesighouding is baie lonend, maar dit kan ook soms uiters uitdagend wees. Ek sien uit daarna om my eie werk te konsentreer. Ek kan eendag weer in toesig kom, maar ek gaan fokus op die werk goed.

  Antwoord 2: Nee, toesig was een van my minst gunsteling dele van die werk. Daar is baie om te sê dat jy slegs vir jou eie werk verantwoordelik is. Op hierdie punt in my loopbaan voel ek meer geskik vir 'n individuele bydraerrol as 'n toesighouer. Dit kan in die toekoms verander, maar ek is nou gelukkig om nie toesig te hou nie.

 • 06 Gaan jy na 'n nuwe werk soek?

  Antwoord 1: Ja, ek gaan rondkyk, maar ek kyk altyd rond net om te sien watter mense rondbeweeg in ons organisasie en in ander. Hierdie omstandighede verander nie hoe ek die arbeidsmark monitor nie.

  Antwoord 2: Nee, ek dink nie so nie. Ek is bly met hierdie nuwe rol.

  Antwoord 3: Ek weet nie. Ek gaan op hierdie nuwe werk goed fokus. Na 'n paar maande sal ek die rol heroorweeg, hoe ek daarin pas en waar ek my loopbaan wil hê.