Vermy hierdie ergste onderhoudsantwoorde

Antwoorde wat jy nie in 'n werksonderhoud moet gee nie

Daar is baie verskillende maniere om 'n onderhoud te blaas en 'n werkgewer af te skakel. Die swakste reaksies op onderhoudsvrae toon foute in jou gesindheid, voorbereiding, belangstelling in die werk of kwalifikasies om die werk goed te doen. Hulle kan ook negatief reflekteer op u werksetiek of u vermoë om goed met ander te werk.

Hier is 'n paar voorbeelde van die ergste tipes antwoorde op onderhoudsvrae, saam met wenke oor wat jy eerder kan sê om die onderhoudvoerder te beïndruk.

Hoekom moet ons jou aanstel? "Ek weet nie." "Dit klink soos 'n goeie werk." Om te sê dat jy nie weet of 'n vae antwoord gee nie, is nooit 'n goeie manier om op enige onderhoudsvraag te reageer nie. As jy dit nodig het, neem 'n bietjie tyd om oor 'n antwoord te dink voordat jy reageer.

Vertel my van jou laaste werk. "Het jy nie na my CV gekyk nie?" is nie die manier om vrae oor jou werkgeskiedenis te beantwoord nie. Wees voorbereid om jou vorige werk met die onderhoudvoerder te bespreek, en hersien jou resume voor die tyd sodat jy weet waar jy gewerk het toe.

Wat het jy die minste van jou vorige posisie gehou? " " Ek het die werk en die maatskappy gehaat. Hulle was vreeslik om te werk. "Dit is belangrik om nie die maatskappye of mense waarvoor jy gewerk het, te verontskuldig nie, want jy weet nie watter verhoudings hulle mag hê met die maatskappy waarmee jy onderhoud voer nie. Ek het 'n aansoeker gehad wat my vertel het dat haar Werkgewer was die ergste plek om ooit te werk.

Daardie werkgewer was ons grootste en belangrikste kliënt.

Wat is jou sterk punte? "Ek doen goeie werk." "Ek is die beste." "Ek is nie seker nie, maar ek is 'n goeie leerder." Vae antwoorde gaan nie goed oor nie. Die onderhoudvoerder wil weet watter sterk punte jy het, wat spesifiek verband hou met die werk waarvoor jy oorweeg word.

Praat oor die vaardighede wat jy het, aangesien dit verband hou met die werk, eerder as om algemene antwoorde te gee.

Kan jy 'n swakheid deel? "Ek kan nie van nou af dink nie." "Ek is geneig om my geduld met onbevoegde mense te verloor." U moet altyd bereid wees om 'n swakheid te deel sodat u kan demonstreer dat u toegewyd is aan professionele groei en self insig het. Maak seker dat enige swakheid nie ernstige twyfel veroorsaak oor u gewilligheid of vermoë om die sentrale funksies van die betrokke werk uit te voer nie.

Hoekom is jy afgedank? Wees baie versigtig wanneer jy vrae beantwoord oor afskiet - hou wat jy so kort as moontlik sê. Ek het een werksoeker aan my gesê hy is afgedank omdat hy nie 'n dwelmtoets gehad het nie en 'n ander wat gesê het hy is ontslaan omdat hy te veel werk mis.

Hoekom het jy besluit om aansoek te doen vir hierdie pos? "Ek het deur die werkadvertensies gekyk en dit was interessant." "Ek het verveeld geraak met my huidige werk." 'N Beter benadering sou wees om spesifieke redes te noem waarom die werk aantreklik is en inpas by jou algehele loopbaan aspirasies.

Waar sien jy jouself 5 jaar van nou af? "In jou werk." 'Ek haat daardie vraag.' Die meeste van ons haat hierdie vraag, maar 'n beter antwoord is om te praat oor wat jy in daardie tyd wil leer en bereik, met die klem op uitnemendheid in die werk waarvoor jy onderhoude voer. Probeer om 'n loopbaanbaan te ondersoek wat voortspruit uit die werk waarvoor u 'n onderhoud voer en verwys na 'n realistiese doelwit vir u vordering. Dit is ook aanvaarbaar om die onderhoudvoerder te vra vir 'n paar gemeenskaplike posisies wat een kan vorder as een suksesvol is in die aanvanklike posisie en dan daardie inligting gebruik om jou antwoord te help raam.

Werk jy goed met ander? "My medewerkers het nie van my gehou nie, maar ek dink dit was omdat hulle deur my geïntimideer is." "Ek gaan met die meeste mense saam, maar ander vererger my regtig." Eerder as om jou mede-werkers sleg te maak, is dit belangrik om die onderhoudvoerder te laat weet dat jy goed met almal by die werk gaan.

Maatskappye wil nie moeilike werknemers aanstel nie, en as jy hulle tydens die onderhoud laat weet dat jy nie maklik kan saamkom nie, sal jy waarskynlik nie die werk kry nie.

Hoekom moet ons jou aanstel? "Ek is die beste een vir die werk." "Ek is wonderlik met mense en 'n harde werker." In plaas daarvan, wees gereed om ses bates te noem wat jou sal help om suksesvol te wees in die werk. Wees gereed om voorbeelde te noem van hoe jy daardie sterkte toegepas het om waarde toe te voeg in verskillende werk-, skool- of vrywilligersituasies.

Vertel my van jouself. "Ek is 'n groot fan van die Yankees en ywerige sagtebalspeler met die gawe van gab, ek is gewoonlik die lewe van die partytjie." Oor die algemeen sal jy beter wees deur hierdie opening te gebruik om van jou professionele georiënteerde eienskappe te noem wat jou sal help om die werk te kry. Jy kan een of twee persoonlike items by die einde voeg om dinge uit te rond. Byvoorbeeld, as jy aansoek doen vir 'n werk as 'n werwer, kan jy iets sê soos: "Ek is 'n goeie luisteraar en 'n vaardige onderhoudvoerder wat gewoonlik mense goed kan lees." Of "By ABC-maatskappy was die retensiekoers van my huurgeld 20 persent bo die departement se gemiddelde. Ek het gholf ingeneem en liefgehad, maar sukkel om minder as 100 te skiet."

Sê vir my hoe jy die verkope met 25 persent kon uitbrei? "Dit is moeilik om te sê, maar ek is 'n goeie verkoopsman." Maak seker dat u enige stellings op u CV kan rugsteun met enkele konkrete besonderhede. In hierdie voorbeeld kan u u eienskappe noem as 'n suksesvolle verkoopsman en / of tegnieke / strategieë wat u gebruik het om verkope te genereer.

Het u enige vrae vir my? "Moet ek oortyd werk?" "Ek het geen vrae nie." "Hoeveel vakansie sal ek kry?" "Hoeveel is die werknemer afslag?" Berei altyd vrae voor wat verband hou met die werk self en die rol wat jy sal speel, opleiding wat jy sal ontvang, loopbaanpaaie of ander professionele probleme. Vrae oor vakansie tyd en voordele kan wag tot nadat u 'n pos aangebied is.