Top 10 Gedragsonderhoudsvrae en antwoorde

Hoe om die STAR-tegniek te gebruik wanneer onderhoude gevoer word

Tydens 'n werksonderhoud is dit waarskynlik dat u gevra sal word oor gedragsonderhoudsvrae. Wat is hulle en hoe verskil hulle van tradisionele werksonderhoudsvrae waar jy beskryf wat jy gedoen het of die kwalifikasies wat jy het?

Wat is gedragsonderhoudsvrae?

Gedragsonderhoudstegnieke is baie algemeen in diens van alle soorte maatskappye. Die tipes vrae wat u waarskynlik gevra sal word, is op soek na konkrete voorbeelde van vaardighede en ervarings wat direk verband hou met die posisie.

Die onderhoudvoerder sal vra hoe jy 'n situasie sal hanteer, en jy sal moet reageer met 'n verduideliking van wat jy gedoen het. Die logika is dat jou sukses in die verlede 'n positiewe aanduiding is van jou sukses in die toekoms.

Top 10 Gedragsonderhoudsvrae en Voorbeeldantwoorde

Hier is die top tien gedragsintervraagvrae wat u tydens 'n werksonderhoud gevra kan word. Hersien die antwoorde en oorweeg hoe jy die vraag sal beantwoord. Jy hoef nie antwoorde te memoriseer nie, maar weet watter ervarings jy sal deel en hoe jy dit aan die onderhoudvoerder sal beskryf.

1. Vertel my hoe jy effektief onder druk gewerk het.
Ek het gewerk aan 'n sleutelprojek wat in 60 dae vir aflewering aan die kliënt geskeduleer moes word. My toesighouer het na my gekom en gesê dat ons dit nodig het om dit te bespoedig en gereed te wees in 45 dae, terwyl ons ander projekte betyds hou. Ek het dit 'n uitdaging vir my personeel gemaak, en ons het net 'n paar uur by elk van ons skedules effektief bygevoeg en die werk in 42 dae gedoen deur die werklading te deel.

Natuurlik het ek 'n groot groep mense gehad om mee te werk, maar ek dink dat my doeltreffende taakverdeling 'n belangrike deel van die sukses van die projek was.

Meer antwoorde : Hoe hanteer jy stres?

2. Hoe hanteer jy 'n uitdaging? Gee 'n voorbeeld .
Een keer moes my toesighouer onverwags die dorp verlaat en ons was in die middel van 'n deeglike onderhandeling met 'n nuwe borg.

Ek was opdrag om 'n PowerPoint-aanbieding saam te stel net uit die notas wat hy oorgebly het, en 'n paar inligtingsessies van sy bestuurder. My aanbieding het suksesvol getoon - ons het die borgskap ontvang, en die bestuurspan het my aanbeveel vir 'n toekenning.

Meer antwoorde : Vertel my hoe jy 'n uitdagende situasie hanteer het .

3. Het jy al ooit 'n fout gemaak? Hoe het jy dit hanteer?
Sodra ek die fooie vir 'n bepaalde tipe lidmaatskap aan die klub waar ek gewerk het, misgeskryf het. Ek het my fout aan my toesighouer verduidelik, wat my koms waardeer het en my eerlikheid. Hy het my gesê om te bied om die aansoekgeld vir die nuwe lid af te sien. Die lid het by die klub aangesluit, ten spyte van my fout, my toesighouer was verstaanbaar en alhoewel ek sleg gevoel het dat ek 'n fout gemaak het, het ek geleer om die besonderhede deeglike aandag te gee sodat ek in die toekoms akkurate inligting kan gee.

Wenke vir reaksie : Hoe om onderhoudvrae oor foute te beantwoord .

4. Gee 'n voorbeeld van hoe u doelwitte stel.
Binne 'n paar weke van begin my eerste werk as 'n verkoopsassosieer in 'n winkelsentrum, het ek geweet dat ek in die modebedryf wil wees. Ek het besluit dat ek op pad na departementele bestuurder sou werk, en op daardie stadium sou ek genoeg geld spaar om voltydse ontwerpskool by te woon.

Ek het net gedoen, en ek het selfs my eerste werk geland deur 'n internskap wat ek die somer voltooi het voor die gradeplegtigheid.

5. Gee 'n voorbeeld van 'n doel wat jy bereik het en vertel my hoe jy dit bereik het.
Toe ek begin werk vir XYZ Company, wou ek die Werknemer van die Maand-titel bereik. Dit was 'n motiveringsuitdaging, en nie al die werknemers het dit so ernstig aanvaar nie, maar ek wou regtig daardie parkeerplek en my foto op die muur hê. Ek het uit my pad gegaan om my kollegas, toesighouers en kliënte behulpsaam te wees - wat ek in elk geval gedoen het, het ek gehou van die werk en die mense waarmee ek gewerk het. Die derde maand was ek daar, ek het die eer gehad. Dit was goed om my doel te bereik, en ek het eintlik uiteindelik in 'n bestuursposisie gegaan, redelik vinnig, dink ek vanweë my positiewe houding en deursettingsvermoë.

Meer antwoorde : Onderhoudsvrae oor die bereiking van jou doelwitte .

6. Beskryf 'n besluit wat jy geneem het wat nie gewild was nie en hoe jy dit hanteer het.
Een keer het ek 'n groep werknemers geërf toe hul toesighouer na 'n ander stad verskuif het. Hulle is toegelaat om mekaar se verskuiwings te dek sonder bestuursgoedkeuring. Ek het nie gehou van die teenstrydighede, waar sekere mense meer geleenthede as ander gegee is nie. Ek het 'n beleid ingestel waar ek my assistent al die personeelwysigings goedgekeur het, om seker te maak dat almal wat ekstra ure wou hê en op sekere tye beskikbaar was, gebruik kon word.

Meer antwoorde : Wat is die moeilikste besluite om te maak ?

7. Gee 'n voorbeeld van hoe jy op 'n span gewerk het.
Gedurende my laaste semester in kollege het ek as deel van 'n navorsingspan in die Geskiedenis-afdeling gewerk. Die professor wat die projek gelei het, het 'n boek geskryf oor die ontwikkeling van taal in Europa in die Middeleeue. Ons het elkeen verskillende sektore toegewys om op te fokus en ek het voorgestel dat ons onafhanklik ontmoet voor ons weeklikse ontmoeting met die professor om ons vordering te bespreek en mekaar te help as ons probleme ondervind. Die professor waardeer die manier waarop ons saam gewerk het, en dit het ook gehelp om sy navorsing te vereenvoudig. Hy was gereed om op sy finale kopie maande voor skedule te begin weens die werk waarmee ons hom gehelp het.

Wenke vir reaksie : Hoe om onderhoudvrae oor spanwerk te beantwoord .

8. Wat doen jy as jy nie met iemand by die werk verskil nie?
'N Paar jaar gelede het ek 'n toesighouer gehad wat wou hê ek moes maniere vind om die meeste werk wat ons in my departement gedoen het, uit te kontrakteer. Ek het gevoel dat my departement een was waar die personeel op die perseel 'n groot impak gehad het op ons doeltreffendheid en vermoë om met ons kliënte verband te hou. Ek het 'n sterk saak aan haar voorgelê, en sy het 'n kompromieplan opgestel.

Wenke vir reaksie : Hoe om onderhoudvrae oor probleme by die werk te beantwoord .

9. Deel 'n voorbeeld van hoe jy werknemers of mede-werkers kan motiveer.
Ek was in 'n situasie waarheen die bestuur van ons departement oorgeneem is deur werknemers met ondervinding in 'n totaal ander bedryf, ten einde winste oor diens te maksimeer. Baie van my medewerkers was bestand teen die groot veranderinge wat gemaak is, maar ek het van die voordele van die vlermuis erken en kon my kollegas motiveer om die nuwe proses 'n kans te gee om te slaag.

Meer antwoorde : Watter strategieë sal jy gebruik om jou span te motiveer ?

10. Het jy 'n moeilike situasie hanteer? Hoe?
Toe ek by ABC Global gewerk het, het dit onder my aandag gekom dat een van my werknemers verslaaf geraak het aan pynstillers wat voorgeskryf is nadat hulle chirurgie gehad het. Haar vertoning is negatief beïnvloed, en sy moes hulp kry. Ek het privaat met haar gepraat, en ek het haar gehelp om 'n naweekbehandelingsprogram te reël wat deur haar versekering gedek is. Gelukkig kon sy haar lewe weer op die regte spoor kry, en sy het ses maande later 'n bevordering gekry.

Deel ware voorbeelde

Onderhoudvoerders ontwikkel vrae om te bepaal hoe suksesvol 'n kandidaat sal wees, gegewe die spesifieke take van die werk. Vrae word oor die algemeen geformateer deur 'n situasie voor te stel, navraag te doen oor watter stappe jy gedoen het om te reageer op iets soortgelyks in die verlede en wat die resultaat was.

Uiteraard wil u u ervarings so duidelik as moontlik aanbied, deur gebruik te maak van regte voorbeelde, en om situasies waar u suksesvol was, uit te lig. Die gebruik van die STAR-onderhoudstegniek kan jou help om goed deur te dink en antwoorde te voltooi.

Hoe om voor te berei

Om jou te help voorberei vir 'n gedragsonderhoud , hersien die werkvereistes, en maak 'n lys van die gedragsvaardighede wat jy het wat hulle nou pas. Skryf dan voorbeelde neer van wanneer jy daardie vaardighede toegepas het tydens 'n werk-, skool- of vrywilligersituasie. Hier is hoe om jou kwalifikasies by die werk te pas .

Meer oor Gedragsonderhoud Onderhoude
Hier is meer inligting oor gedragsonderhoude, insluitend gedragsonderhoud vrae, hoe om voor te berei vir 'n gedragsonderhoud, en tegnieke en strategieë vir die optrede van 'n gedragsonderhoud.

Voorgestelde leeswerk: Lys van Gedragsvaardighede STAR Interview Tegniek | Werksonderhoud Vrae en Antwoorde Top 10 Job Interview Tips