Prestasiebeoordelingsisteme wat rang, koers en limiet bepaal

Menslike Hulpbronne, Bestuur en Werkverwante Vrae en Antwoorde

Reader's Question: Ek werk vir 'n groot korporasie met 'n prestasiebestuurstelsel waar slegs 'n sekere persentasie mense die hoogste graderings kan kry. Twee jaar agtereenvolgens het my bestuurder (en haar bestuurder) ooreengekom dat ek 'n oorwinsverwagting moet ontvang. Hierdie gradering word geassosieer met 'n hoër verhoging en 'n hoër bonusbedrag .

Twee jaar in 'n ry is hierdie beoordeling aanbeveling afgegradeer deur diegene wat bo hulle na Achieves Expectations .

Ek het gesê dit was nie persoonlik nie; dit is net die getalle. (Susan voeg by: In soortgelyke stelsels kan slegs 'n sekere persentasie werknemers in elke numeriese graderingskategorie rangskik.)

Ek werk in 'n verkoopsomgewing waar die topverkopers outomaties die hoogste graderings kry. Ek rapporteer ook nie direk aan die VP nie (en ek aanvaar diegene wat 'n makliker werk het om die gradering te verdien wat hulle verdien). My resensies was albei jare gloeiend. Geskryf op hulle was my bestuurder se kommentaar dat sy aanbeveel het dat ek 'n oorskrydingskatting ontvang. Twee jaar in 'n ry is dit afgegradeer.

Ek voel baie sleg oor werk vir 'n maatskappy met hierdie tipe prestasiebeoordelingsisteem. Toe ek my bestuurder gevra het hoe meer ek kon doen om die telling wat hulle vir my ingedien het te hou, het sy niks gesê nie. Daar is niks meer wat sy ook kan doen nie. Sy kan nie bloed van 'n klip kry nie.

As 'n werknemer kan ek geen voordeel vir 'n maatskappy sien om 'n stelsel soos hierdie te hê nie.

As iemand goeie mense het, moet hulle dit as sodanig kan beoordeel. As hulle baie goeie mense het, dan is hulle al die krag. Die goeie mense moet dienooreenkomstig gegradeer word en hulle het hul werk gedoen om bestuurders goed te huur .

Is daar ander maatskappye met hierdie tipe stelsel waarvan jy weet (dit is my eerste ervaring met hierdie)?

Hoekom het hulle sulke stelsels? Hoe sal jy voortgaan om die beste kunstenaar te wees, dat jy weet jy is wanneer die graderingstelsel so onregverdig is? Enige woorde van wysheid sal waardeer word.

Menslike Hulpbronne Response: As jy deur my materiaal lees oor prestasiebeoordeling en rangskikkingstelsels , weet jy dat ek heeltemal nie saamstem met hulle nie. Hulle is 'n metode wat gebruik word deur maatskappye om koste te bevat en valslik die beskikbaarheid van hoë graderings te beperk, 'n praktyk waarvan ek ook afkeur.

Filosofies, voorstanders van so 'n stelsel, wat gewoonlik 'n persentasie faktor bevat wat die persentasie werknemers wat elke gradering mag bereik, sou aandui dat dit prestasie-beoordelaars meer verstandig maak. Slegs uitsonderlike werknemers is die hoogste gegradeerde en onontvanglike werknemers val onderaan die ranglys.

Hulle kan ook sê dat so 'n stelsel seker maak dat die ware differensiasie van prestasie verwag en beloon word. (As 'n nuwe voorstander van graderings en ranglys, het een 30.000 werknemersafdeling van 'n groot korporasie bevind dat 96% van sy werknemers die hoogste gradering ontvang het voor die nuwe stelsel wat verdeelvlak van 10% - uitsonderlike 15% verwagtinge oorskry, 60% - voldoen aan verwagtinge en 15% - onder verwagtinge.)

Ek weet nie meer wat ek kan sê nie. Baie maatskappye doen dit, tot hul nadeel, na my mening. Al wat ek vir jou kan voorstel, aangesien jy nie in staat is om die prestasiebeoordelingsisteem te beïnvloed nie, is dat jy soek na 'n werk soek om 'n maatskappy te vind wat jou natuurlik baie talente en bydraes beloon soos hulle verdien.

Oorweeg dit om met jou bestuurder te praat oor die gebruik van meer spesifieke en kwantifiseerbare voorbeelde van jou bydraes en pogings op die keuringsdokument - die stuk wat ek dikwels waargeneem het, ontbreek - in 'n mededingende werknemer-rangorde-oefening.

As u maatskappy 'n metode het om werknemerinsette te werf, kan u joune gee oor hierdie prestasiebeoordelingsproses. Maar as jou bestuurder nie die finale besluite kan beïnvloed nie, in kompetisie met al die ander bestuurders vir hul werknemers, is daar nie veel meer wat jy kan doen nie.

Meer oor die werknemer se prestasiebeoordeling

Het jy 'n vraag om Susan te vra?

Sluit asb. Vra Susan in jou vakreël sodat ek maklik leesdervrae kan identifiseer. Klik hier om jou vraag in te stuur.

Ek is nie in staat om regsadvies te verskaf of op vrae oor arbeidswetgewing te reageer wat meer toepaslik aan regeringsagentskappe soos jou staat of die Federale Departement van Arbeid gerig sal wees nie.

Vanweë die hoeveelheid e-pos wat ek ontvang, is ek jammer dat ek nie persoonlik op alle vrae kan reageer of individueel hersiening, navorsing of skoolaanbevelings verskaf nie.

Lees meer: Vra Susan Vrae en Antwoorde

Vrywaring:

Susan Heathfield maak alles moontlik om akkurate, gesonde verstand, etiese personeelbestuur, werkgewer en werkplekadvies op hierdie webwerf aan te bied, en gekoppel aan hierdie webwerf, maar sy is nie 'n prokureur nie en die inhoud op die webwerf, terwyl gesaghebbend, is nie gewaarborg vir akkuraatheid en wettigheid nie en moet nie as regsadvies beskou word nie.

Die webwerf het 'n wêreldwye gehoor en dienswette en regulasies wissel van staat tot land en land, sodat die webwerf nie definitief op almal vir u werkplek kan wees nie. As jy twyfel, soek altyd regsadvies of hulp van staats-, federale of internasionale regeringshulpbronne om seker te maak dat jou regsuitleg en -besluite korrek is. Die inligting op hierdie webwerf is slegs vir begeleiding, idees en hulp.