Teisteringsverhale by die werk

Geteister deur 'n ondergeskikte werknemer

Werkplekbulies werk gewoonlik uit 'n magsposisie; Trouens, studies toon dat 80 persent van die bulle in 'n gesagsposisie is. Dikwels rig buljoene eweknieë, ondergeskiktes of dié onder hulle in die organisatoriese hiërargie aan. Soms word rolle egter omgekeer en ondergeskiktes word die toesighouer geteister. Hieronder is 'n rekening wat deur 'n anonieme werker voorgelê is, van hoe 'n ondergeskikte beledigende, teisterende, passiewe-aggressiewe gedrag op haar toesighouer geraak het.

Verbode deur 'n ondergeskikte

"Ongeveer 'n jaar gelede is die departement waaraan ek gewerk het, uitgeskakel.

Die paar van ons wat oorgebly het, is aan 'n ander afdeling toegewys. My toesighouer het 'n hoë titel, maar het haarself te min gekry om dit te regverdig. Daarom het sy geskree om programme in ander departemente te vind om aanvalle te maak. Een departement het haar 'n werknemer wat 'n geskenk genoem word, aan haar gegee omdat departemente hulle graag weggee. My toesighouer het geweet die slegte reputasie van die werknemer wat sy verkry het - omdat dit meer as 30 + jaar van onbevoegdheid verkry het en hulle dieselfde kerk bygewoon het - en wou 'n minimale interaksie met haar nuwe verkryging gehad het. Daarom het sy hierdie gawe aan my toegewys.

"In die afgelope jaar het hierdie ondergeskikte geweier om enige werk te verrig. Aanvanklik het sy beweer dat sy 'n slagoffer was van slegte bestuurders vir die vorige 32 jaar van haar loopbaan. Later het sy beweer dat sy die slagoffer was van haar laaste toesighouer se Sameswering teen haar. Sy het haar aanvalle op my gewissel. Sy het geweier om haar werk te doen, want sy het beweer dat sy nooit moes of ek het haar nie beleefd gevra nie, of sy het my versoek nie verstaan ​​nie vorige toesighouer het haar werk vir haar uitgevoer of dit was bo haar betaalgraad . My toesighouer het verklaar dat al die spanning net 'n persoonlike geskil was tussen die ondergeskikte en ek.

"Op haar mees aggressiewe sou die ondergeskikte haar in skerp olie en lotions blaser en oor my staan ​​terwyl ek in my hokje sit. Sy sal net met my praat terwyl sy met haar mond oopmaak en kos val en walglike geluide maak van haar eindelose liggaamlike funksies. Daarbenewens sal sy hardop vir haarself bid, ontwil die evangeliese radio oor berou en hardop persoonlike gesprekke voer oor mense wat na die hel gaan vir hoe hulle haar behandel het.

Toe ander mense my vir werkverwante behoeftes besoek het, sou sy haar skoene afneem en haar voete met skadelike salfs wryf terwyl hulle probeer om by ons bespreking aan te sluit.

"Uiteindelik het ek na 'n konfronterende bespreking, waar ek haar baie passiewe aggressiewe, onaangenaamste aksies, sowel as haar self-toegelate onbevoegdheid aangehaal het, geweier om na haar te kyk of met haar te praat. Ek het haar gesê om op te hou om tyd te mors met haar aanvalle op My en doen haar werk. Sy het my gevra: 'Wie het jou so erg aangedoen dat jy my so behandel?' Ek het haar vertel dat ek nie in myself of my loopbaan belê het om iemand soos haar te wees en haar werk te doen nie. Sy het haar terug om my te ontsnap en ek het gesê: 'Moenie my diepste gedagtes vra en my ignoreer as jy kan aanvaar nie dat jy die probleem is nie. ' Medewerkers gehoor my woorde en kwaadaardige toon en sluk by die interaksie.

"Ek het gekla by my toesighouer wat die hele situasie geskep het. Ek het die talle onvoorsiene aksies, onprofessionele gedrag en onaanvaarbare werk gedokumenteer, maar my toesighouer het my klagtes afgekeur omdat ek 'n moeilike persoonlikheid gehad het en my aangeraai om 'n lugreiniger te koop. dat niemand anders gekla het oor die ondergeskikte se reuk, geraas en gooi vraestelle en vullis op die omliggende leë hutte nie, alhoewel 'n werknemer met OCD en vrees vir kieme twee hokkies weggewerk het.

Sy het gesê dat ons ons verskille tussen onsself moes uitwerk, maar sy het geweier om die ondergeskiktes toe te wys of my versoek te ondersteun om formele aanklagte teen haar te doen.

"Op ander tye sal hierdie ondergeskikte my vra om by personeelvergaderings te bly (hoewel sy aan my gerapporteer het) om my aan ons hoof te rapporteer en te berispe. Sy het beweer dat ek haar misbruik het omdat ek nie meer met haar kon praat sonder om te skree nie en Sy het my dikwels daarvan beskuldig dat sy 'n miserabele persoon was, onafhanklik van haar teenwoordigheid. Ek het my ywerig verdedig, haar talle mislukkings geïdentifiseer om te doen en eis dat sy van onder my oorgedra word. My kollega het selfs vrywillig gehad om die ondergeskiktes te bestuur omdat sy gehad het het vroeër met haar gewerk (en het ons toesighouer gewaarsku om haar nie te verwerf nie) en het geweet haar bekendheid was welverdiend.

Trouens, sy het verstaan ​​hoekom die ondergeskiktes dikwels toegewys is aan afsonderlike hutte ver weg van die afdeling wat sy toegewys is.

"Ek het in die loop van die jaar emosioneel en fisies gely. Ek het 40 pond gekry van die stres om in die stank en vuil te sit en met 'n doodslag wat deur staatsdiens beskerm word, werk. toesighouer (wat vir my lag en my vertel dat my gewigstoename my eie skuld is) en spandeer nagte ontsteld omdat ek gedwing word om te laat werk om die ondergeskikte se werk te herhaal omdat my toesighouer my aanspreeklik maak.

"Die ondergeskikte dreig om my op aanklagte te betrek en beskuldig my dat ek walglik benadeel is (alhoewel ek professioneel bevredigend is) wanneer ek haar kritiese vrae oor haar geskrewe werkproduk vra. Wanneer ek hierdie aanvalle aan my toesighouer rapporteer, dreig die toesighouer om my ondergeskikte en my te skors.

"So het ek die ondergeskiktes opdrag gegee om my slegs per e-pos te kommunikeer sodat sy haar beskerm teen die misbruik waaraan sy my beskuldig en dat ek dokumentasie het vir haar misbruik van my. Ek gebruik ook hierdie e-posse toe sy ontken later dat sy alreeds absurde verskoning in haar weiering om haar werk uit te voer, bedink. Omdat ek gesê het dat sy net e-pos moet stuur, maak sy my openlik kwaad en sê hardop vir niemand: "Het almal gehoor hoe sy praat aan my?"

"In die loop van hierdie jaar het sy net aan my toesighouer daarop aangedring dat sy 'n dag nou 'gaan aftree. Sy maak hierdie eis na haar mees onaangenaam konfrontasie met my nadat ek haar diefstal van tyd of onbevoegdheid of onbevoegdheid dokumenteer het. Haar valse beloftes koop haar effektief drie maande se herhaling, want my toesighouer vertel my dat sy nou 'n dag sal vertrek. Sy het nog haar aftreedokumente ingedien. So, bly ek haar afsterwe of afwyking. "