Werknemer daarvan beskuldig dat hy 'n verhouding met 'n medewerker het

Leservraag:

Ek is goeie vriende met 'n manlike kollega, wat nie my baas is nie, maar 'n stap hoër as ek. Ons praat by die werk op die dae wat ons saamwerk oor beide werkverwante kwessies en nie-werkverwante dinge. Natuurlik het dit my teruggekry dat mense dink ons ​​het 'n verhouding.

Nie verbaas nie. Op een of ander manier het een van die ander werknemers by my bestuurder gekla dat ek met hom te veel gepraat het en ek het deur 'n ander bestuurslid gesê dat dit "in my prestasie-evaluering sal verskyn ." My prestasie evaluasie?

Goed .... 'n paar dinge. Een, ek laat nooit my gesprekke met iemand inmeng met my werk nie. Twee, ek wil my bestuurder presies vra hoeveel tyd in ure en minute met iemand te veel praat?

Drie, besef sy dat ek met hom moet praat om die werk te kry? Vier, en bowenal, ek wil weet of dit 'n vorm van seksuele teistering van die beskuldigde is.

Daar is 'n paar baie godsdienstige mense op my vloer en ek dink dat hulle deur ons gepla word weens hul eie idees en verbeelding. Waar stop dit? Gaan hulle kies en kies met wie ek toegelaat word om te praat? Hoekom word hulle aan hierdie mag gegee?

Ek het gesê dat mense dink ek is "mooi" en "kennisgewing" wanneer ek in 'n kamer loop.

reaksie:

Ek het baie gesprekke met manlike kollegas gehad, en ek sou absoluut vloer wees as iemand gedink het ek het 'n verhouding met een van hulle. Die feit dat jy nie verbaas is nie, lei my aan om te dink dat jy weet dat jy nie reg op die kantoor optree nie.

Ek weet dat jy glo dat hulle na gevolgtrekkings spring omdat hulle godsdienstig is, maar dink vir 'n paar minute dat jy na gevolgtrekkings spring omdat hulle godsdienstig is, maar laat ons dit oorslaan en deur jou vrae gaan.

Wat sal gebeur as jy jou bestuurder vra om te definieer hoe lank jy met hierdie medewerker kan praat? Dit sal jou baas absoluut verag en die idee ondersteun dat jy nie rasioneel optree nie.

Natuurlik besef sy dat jy met hierdie man moet praat om jou werk te kan doen. Wat nie hoef te gebeur nie, is onprofessionele gedrag. Dit is die onprofessionele gedrag wat mense lei om te dink jy het 'n verhouding.

Ek is nie daar nie, maar ek kan 'n mooi goeie raaiskoot maak oor wat aangaan tussen die twee van julle:

Dit is die soort dinge wat jou bestuurder wil stop. Sy gee nie om dat jy werk bespreek nie. Maar werk, in byna alle gevalle, moet in die oop bespreek word, en nie agter geslote deure nie.

As geslote deure nodig is vir privaatheidsdoeleindes, sal jy ook deur gesprekke met ander medewerkers gesluit word, en niemand sal sy gedrag as abnormaal sien nie. Maar, as dit nie die geval is nie, nooi dit dit uit vir spekulasie.

Is jou kollega se klagte oor hierdie seksuele teistering? Niks wat jy hier gesê het, lei my om te dink jy word geteister of gediskrimineer weens jou geslag.

Ek neem die aanname dat jou manlike kollega dieselfde negatiewe terugvoer ontvang het . As dit nie die geval is nie, kan jy dit met jou bestuurder en, indien nodig, Menslike Hulpbronne, opspoor.

Hier is jou openingsverklaring:

"Verskeie mense het my daarvan beskuldig dat ek 'n verhouding met Mark gehad het. Ek het gesê dat dit in my prestasiebeoordeling genoem sal word, maar nie sy. Ons het nie 'n verhouding nie, maar ongeag, as ons was, moet die reaksie dieselfde wees. Andersins slaag dit van diskriminasie op grond van geslag. "

Dit moet jou baas in aksie slaan, maar as dit nie die geval is nie, moet jy dit eskaleer. Wanneer u eskaleer, moet dit skriftelik geskied met die volgende vakreël: "Amptelike klagte van geslagsdiskriminasie." Die rede hiervoor is dat dit die maatskappy verlaat sonder om te doen asof jy nie gekla het oor wat jy glo is onwettige gedrag nie .

Nou, wat doen jy met jou kollegas? Ek vermoed dat jou verhouding met jou ander kollegas nie groot was nie. Mense beskuldig oor die algemeen nie hul vriende van slegte gedrag by die werk nie.

Is dit moontlik dat jy hierdie mense as "nie my soort" gekategoriseer het, soos jy dink hulle het jou gekategoriseer? Fokus op die bou van positiewe verhoudings met die ander by die kantoor en jy kan vind dat die skinderprobleem homself oplos .

As dit nie die geval is nie, moet jy elke keer as iemand onbeskof teenoor jou sê. "Hoekom sal jy dit sê?" En dan glimlag en wag. En wag. En wag tot jy 'n antwoord kry. Mense verwag nie om 'n onbeskofte kommentaar te verduidelik nie, en dit kan baie ongemaklik raak as jy hulle daaroor noem. Wanneer hulle 'n reaksie sputtel, kan jy byvoeg, "Dit is nie waar nie. Ek wens regtig jy sal nie oor my skinder nie. "

Nou, een laaste ding. Mense sê jy is mooi en sien hoe jy in die kamer loop. Solank as wat jy aangepas is vir die besigheid, is dit 'n kompliment. As jy nie gepas geklee is nie, is dit 'n goeie manier om aan te dui dat jy jou klerekas moet verander.

As u aanvaar dat u gepas geklee is, is die korrekte antwoord op so 'n verklaring: "Dankie." Niks meer nie. Selfs as hulle dit as 'n belediging bedoel, het jy hulle net beleef. En dit is 'n wen situasie vir jou.