6 wenke om 'n nuwe werknemer te help Ontmoet die baas se verwagtinge

Neem hierdie stappe om u prestasieverwagtinge duidelik te verstaan

'N Leser het gevra:' Ek het sewe maande gelede by my finansiële dienste firma aangesluit. Ek het onderhoude gevoer vir 'n senior bestuurderrol, maar het 'n minder belangrike rol gespeel weens die firma se hangende verkope. Ek het gesê dat ek die rol kon bereik nadat ek vir minstens een werk gewerk het. jaar.

Ek het aanvaar, selfs al was dit 'n demo en 'n groot daling in loon. Binne die eerste maand het ek hierdie verskriklike derm gevoel dat ek 'n vreeslike fout gemaak het. My baas het toesig gehou oor alle aktiwiteite en interaksie wat ek gehad het, maar dit was verskriklik om albei my werk en oorgang in hierdie veld te bestuur.

Terwyl hy probeer om my eerste projek uit te voer, het hy (onbewustelik) dit gesaboteer deur vergaderings te kaping, sonder my konsultasie met die kliënt te kommunikeer en my werk te hersien. Ek het net voor Kersfees in my finale verslag gedraai en dit het vir vier weke ongelees gelê.

Hy het uit alle vergaderings en kommunikasie gebloei, en ek het vir 'n tyd lank by 'n lessenaar gesit sonder om 'n werkstuk te doen.

Ek het gepraat met HR, wat my besorgdheid gedeel het, veral die deel waar ek nie vir 'n lang tydperk gewerk het nie. MH het my gevra om hom direk aan hierdie kwessies te betrek, wat ons gedoen het.

My bestuurder het my ingelig dat my werk nie op die vlak van my eweknieë was nie, wat my as onvoldoende beskou het. Hy het aangedui dat ek nie in aanmerking kom vir bevordering nie. Ek het gevra waarom my prestasie-evaluering geen terugvoer ingesluit het wat ek kon aangespreek het nie, en hy het aangedui dat dit nie die plek was om dit te doen nie.

MH het my gevra om 'n strategie op te stel wat hulle kan fasiliteer , insluitend om direk na my bestuurder se baas te gaan met 'n strategie. Ek weet nie hoe goed dit is om op hierdie punt te vra om 'n besluit te vra wanneer die persoon wat toesig hou oor jou loopbaanbevordering, alles het gesê ek is nie waardig om in die departement te werk nie.

Kan 'n strategie ontwikkel word om hierdie lewendige (loopbaan) skip reg te stel?

MH-reaksie op die leser se nie-prestasie-dilemma met die baas

Jy het groot probleme. Die eerste probleem is dat jy 'n werk aanvaar het met 'n demotie gebaseer op 'n belofte van 'n promosie. As 'n algemene reël, aanvaar nie 'n werk wat jy nie wil hê nie, gebaseer op 'n belofte dat jy in die toekoms 'n promosie sal kry .

Soms werk dit uit en soms is dit nie. Jy is in 'n situasie waar dit nie uitwerk nie. Maar wat is klaar is gedoen. Net lê dit weg vir toekomstige verwysing oor wat jy nie wil doen nie.

Jou baas is ongeorganiseerd, stom as 'n rots ('n prestasie-oorsig is nie die plek om prestasie te bespreek nie), en waarskynlik nie veel hulp nodig nie. Jammer oor die vrolike nuus.

Jou HR-afdeling is presies reg-dit is tyd om na jou bestuurder se baas te gaan. As sy bereid is om op te tree, kan jou werksituasie beter word, maar indien nie, is dit tyd vir jou om voort te gaan - intern of ekstern. Terwyl jy probleme met jou bestuurder kan bring tot sy baas se aandag, kan net daardie baas uiteindelik besluit om op te tree.

Op die oomblik kan jy nie fokus op loopbaanbevordering nie . Jou baas sê jy misluk in jou huidige werk. Jy moet daarop fokus om hierdie werk onder beheer te kry en dan na vooruitgang te werk.

En jou baas moet heeltemal betrokke wees by die proses.

Dit is 'n nuwe area vir jou, so daar is geen skande dat jy 'n bietjie hulp nodig het om te gaan nie. Almal het kurwes - sommige van hulle is baie steil - wanneer jy velde skuif.

Maak 'n plan om suksesvol te wees

Hier is wat jy nodig het om in jou plan te gaan.

Duidelike opdragte met verantwoordelikhede uitgespel. Dit is soveel vir jou soos vir jou baas. As u plan duidelik sê, " kommunikeer met kliënte en rapporteer enige veranderinge aan die bestuurder," wanneer u baas inkom en dit doen, kan u terugwys en sê, "dit was my verantwoordelikheid." Dit beteken natuurlik nie goed nie. as jou baas se baas nie aan boord is nie.

Jou swakhede, uitgespel. Jou baas moet sê, "Jy doen nie goed met X, Y en Z nie." Jy moet spesifiek vir hierdie terugvoer vra. Dit is ideale inligting vir prestasiebeoordelings, maar helaas, het hy verkies om nie hierdie pad te neem nie.

Een metode wat goed werk, is om te sê: " Sê vir my drie dinge waaraan ek moet werk ." Die nommer gee duidelike grense en maak dit makliker vir jou baas om idees op te los.

Planne om jou swakhede te oorkom. Sal u gereelde vergaderings met u baas hê? Sal hy jou 'n mentor toewys ? Sal jy 'n persoon of aanlyn klas neem? Sal jy iemand bywoon met jou vergaderings? Maak 'n ernstige plan wat die stappe wat u sal volg, uiteensit.

Opvolg op jou skouers. Jou baas moet nie vier weke op verslae sit voordat jy terugkom nie. Maar, wat het jy gedurende hierdie vier weke gedoen? Rondspeel op die internet.

Miskien het jy na hom gegaan, maar dit is 'n duidelike voorbeeld van 'n tyd wanneer jy harder moes stoot. U moet 'n uiters goed gedokumenteerde ketting van e-posse en aantekeninge hê oor u pogings om terugvoer te kry indien niemand beskikbaar of aangebied word nie.

In MH is daar gereelde bespreking oor die dokumentering van die swak prestasie van 'n werknemer , maar dit is ook belangrik om hierdie tipe gedrag van 'n baas te dokumenteer.

Afmerkings op 3 vlakke. Wanneer u hierdie plan saamstel, moet u baas dit afteken, u baas se baas moet daarop teken en die HR-bestuurder moet daarop teken.

Wanneer u die getekende plan in plek het, is u duidelik oor wat u moet doen, en u het duidelike dokumentasie van wat u bestuurder moet doen. Dink daaraan as 'n gesamentlike prestasieverbeteringsplan .

Praat harder. Jy het gesê jou baas onbewus kapings jou vergaderings. Jy kan onbewuste optrede deur ander stop deur selfbewuste optrede te neem. Wanneer jou baas probeer om oor te neem, los hom nie passief nie.

Sê, "Dankie, Jim. Ek het net daaraan gekom, "en dan begin praat. As dit werklik bewusteloos is, sal hy vinnig genoeg leer. As dit doelbewus is, sal jy vinnig genoeg leer.

Intussen moet jy begin soek na 'n nuwe werk. Hierdie een kan uitwerk, maar hou nie jou asem in nie. Volgende keer, aanvaar nie 'n werk op 'n belofte van iets beter in die toekoms nie, en jou omstandighede gaan baie gladder.